English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

48 Ωρες


Μία προθεσμία ήταν η αιτία να δημιουργηθεί μία μπάντα. Η προθεσμία ήταν 48ωρη και το συγκρότημα διάλεξε να την χρησιμοποιήσει ως όνομά του. Το τρικ έπιασε και οι 48 Ώρες στέριωσαν και χάρισαν στους φίλους τους πολλά 48ωρα με φουλ μουσική και ρυθμό.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2003 όταν τους ζητήθηκε μέσα σε 2 ημέρες (48 ώρες!!) να φτιάξουν και να παίξουν ένα live dance πρόγραμμα.
Το playlist της μπάντας αποτελείται παραδοσιακά από disco 70's και 80's pop με χαρακτηριστικά ακούσματα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, Alphaville, Gloria Gaynor έως mainstream σημερινά κομμάτια που ακούγονται στο ραδιόφωνο.
Από τότε εμφανίστηκαν σε γνωστά live stages και mainstream clubs της Αθήνας όπως: KitchenBar, GazArte, Ginger, Balux, Club 22, Deluxe, Οξυγόνο live, Xedra live και άλλα)
Παράλληλα εμφανίζονται σε parties που διοργάνωσαν clubs και ξενοδοχεία της Αθήνας (Hotel Astir Vouliagmeni, Grande Bretagne κ.α.) και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Europan 7 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2nd Summer In The City Festival στο Club 22, στο πάρτι της εφημερίδας AthensVoice για τη στήλη «Μίλα Μου Βρώμικα» κ.α.). Τέλος το καλοκαίρι του 2004 εμφανίστηκαν σε γνωστά club και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα (Αττική, Κυκλάδες, Κορινθία κ.α.)
Στην εκπομπή «Θεά Τον Έκανες Το Μουσακά» με το Νίκο Μουρατίδη την άνοιξη του 2005, οι 48 Ώρες πήραν μέρος σε όλη την περίοδο προβολής της, "ντύνοντας" την εκπομπή με διασκευές από Michael Jackson, David Bowie, Jamiroquai, Tina Turner, James Brown, δικαιώνοντας, με τις κριτικές που εισέπραξαν από τον τύπο, τους συντελεστές της εκπομπής που τους επέλεξαν.
Την περίοδο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2006 οι 48 Ώρες με ανανεωμένη σύνθεση εμφανίστηκαν στο X-eδρα Live, όπου δημιούργησαν αίσθηση με την απόδοση, τη σκηνική τους παρουσία και την επιλογή των κομματιών. Επίσης πραγματοποίησαν μία guest εμφάνιση στην εκπομπή "Στη Βεράντα", του Νίκου Μουρατίδη.
Στις 19 και 21 Μαΐου 2006 οι 48 Ώρες έπαιξαν προσκεκλημένοι της Cosmote σε special pre show event στον ημιτελικό και τον τελικό της διοργάνωσης της Eurovision 2006 στο κλειστό στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ).
Στις 13 Ιουνίου 2006 οι 48 Ώρες εμφανίστηκαν στα MAD Video Music Awards στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα.
Από το φθινόπωρο του 2006 και έπειτα οι 48 Ώρες επικεντρώθηκαν στον τομέα του Corporate Entertainment - συμμετοχή σε εκδηλώσεις εταιριών, επιχειρηματικών ομίλων, τουριστικών γκρουπ.
Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας αποτελούν οι συναυλίες τους στο ετήσιο πάρτυ του ομίλου MIG τον Φεβρουάριο 2008, μπροστά σε περίπου 5.000 άτομα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι καθώς και η συναυλία τους στο ετήσιο πάρτυ της Marfin Laiki Bank τον ίδιο μήνα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεμεσσού στην Κύπρο.
Το χειμώνα του 2008-09 οι 48 Ώρες συνεργάζονται με τον Χρήστο Δάντη και εμφανίζονται μαζί του στην "Αρχιτεκτονική" στο Γκάζι καθώς και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.
Παράλληλα εμφανίζονται και σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το "Χ-Factor", ο "Πρωινός Καφές" το "Καλομελέτα κι Έρχεται" και το "Αξίζει να το Δεις" στον ΑΝΤ1, ο "Όμορφος Κόσμος το Πρωί" στο MEGA, το "Μες την Καλή Χαρά" στον ALPHA.
Το Σεπτέμβριο του 2009 οι 48 Ώρες δήλωσαν συμμετοχή στο X Factor...
Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Βαγγελη Παναγόπουλο
Μαριάννα Ιωάννου
Πάνο Δημάκη
Μπίλη Καλιστρίδη
Τζέϊσον Ιωαννίδη
Φίλιπ Σκλαβενίτη

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.....ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ.....

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.....

......Tην τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή (17/04) σε ηλικία 63 ετών, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, Νίκος Παπάζογλου, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970.

Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.


Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot) επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας.

Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων.

Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο".

Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991).

Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη".

Την ημέρα της κυκλοφορίας της "Μά'ισσας σελήνης", ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".

Κάτω από την ετικέτα "Στρόγγυλοι Δίσκοι" ο Νίκος Παπάζογλου επιμελήθηκε τις παραγωγές και ανακάλυψε αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.ά.


Δισκογραφία

* 1984 Χαράτσι (Lyra)
* 1986 Μέσω Νεφών (Lyra)
* 1990 Σύνεργα (Lyra)
* 1991 Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (Lyra)
* 1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (Lyra)
* 2005 Μάγισσα Σελήνη

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματά στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία μόλις 19 ετών τραγουδώντας με τους Olympians στην θέση του Πασχάλη (Αρβανιτίδη)...
Το 1967, ο Πασχάλης χρειάστηκε να αφήσει για λίγο τους Olympians για να υπηρετήσει την θητεία του στην Αεροπορία. Την περίοδο λοιπόν αυτή ο Νίκος Παπάζογλου είχε πάρει την θέση του στο....
συγκρότημα για τις εμφανίσεις που έκανε τότε στο club Χαβάη της Θεσσαλονίκης.
Η συνεργασία αυτή κράτησε περίπου 12 μήνες.
Την ίδια περίοδο, ο Νίκος Παπάζογλου τραγουδούσε και για τους Blow Up, μια από τις πιο δημοφιλείς μπάντες της Θεσσαλονίκης που έπαιζε κυρίως soul και RnB αλλά δεν έχουν δυστυχώς ηχογραφήσει τίποτα.