English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


«The Wall»: μια ταινία που οι Pink Floyd θα 'θελαν να γκρεμίσουν

Απομονωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με μόνη συντροφιά το φως της τηλεόρασης ένας ροκ σταρ, ο Πινκ, βυθίζεται σταδιακά στην παράνοια.
Απανωτά φλας μπακ διηγούνται την παιδική του ηλικία, την απώλεια του πατέρα, τη σχέση του με την υπερπροστατευτική μητέρα και τα σχολικά χρόνια κάτω από ένα βάναυσο εκπαιδευτικό σύστημα. Ενώ, παράλληλα, οραματίζεται το μέλλον του ως ένας σκοτεινός δικτάτορας που σέρνει πίσω του στρατιές θαυμαστών. Η ταινία, χωρίς διάλογους, βασίζεται μόνο στα θρυλικά τραγούδια του «The Wall». Ενώ η κλειστοφοβική ατμόσφαιρα εντείνεται από τα εφιαλτικά κινούμενα σχέδια που παρεισφρέουν στην οθόνη σαν ονειρικά θραύσματα των νοσηρών σκέψεων του Πινκ. Και ο Αλαν Πάρκερ μέσα από τη μουσική των Pink Floyd υπογράφει μια μοναδική αλληγορία για το τίμημα της δόξας και τη μοναξιά ενός αστέρα του θεάματος που χτίζει γύρω του έναν τοίχο για να προστατευτεί από την πραγματικότητα.
Η ταινία «Pink Floyd: The Wall» του 82 που θα ξαναβγεί στις αίθουσες στις 27 Σεπτεμβρίου, είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, κρύβει μεγάλη ιστορία. Αρχικά ο Ρότζερ Γουότερς, μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, που συνέθεσε σχεδόν μόνος το διπλό άλμπουμ «The Wall» του ,80, ήθελε να γυρίσει μια αντίστοιχη ταινία. Σε αυτήν θα αναμείγνυε τις συναυλίες των Pink Floyd με κινούμενα σχέδια του πολιτικοποιημένου σχεδιαστή Τζέραλντ Σκαρφ. Όμως, η δισκογραφική τους εταιρεία αρνήθηκε να προχωρήσει στην παραγωγή εξηγώντας τους ότι η ταινία μοιάζει «εξαιρετικά δυσνόητη».
Την ίδια εποχή ο Αλαν Πάρκερ πλησίασε τον Γουότερς εξηγώντας του ότι θα ήθελε να γυρίσει μια ταινία σχετική με το άλμπουμ του. Προσφέρθηκε μάλιστα να αναλάβει την παραγωγή, όπου θα πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο Γουότερς στον ρόλο του Πινκ. Οι επιλογές αποδείχθηκαν καταστροφικές. Ο Γουότερς δεν μπορούσε να παίξει. Έτσι οι σκηνές από τις συναυλίες της μπάντας αποσύρθηκαν. Το σενάριο του Γουότερς άλλαξε μορφή και ο Πάρκερ σχεδίασε την ταινία από την αρχή, επιλέγοντας στον ρόλο του Πινκ τον Μπομπ Γκέντολφ, τον γνωστό τότε ως τραγουδιστή των Boomtown Rats. Από την αρχική ιδέα κράτησε τα κινούμενα σχέδια του Σκαρφ και τη συμφωνία να μην υπάρχουν διάλογοι αλλά η πλοκή να εκτυλίσσεται μέσα από τα τραγούδια του άλμπουμ.
Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το ,82. Ο Γουότερς, που σύμφωνα με τον Πάρκερ ανακατευόταν διαρκώς στα γυρίσματα και συχνά συγκρουόταν μαζί του, είπε: «Απογοητεύτηκα. Ο Πινκ κατέληξε μια αντιπαθής απόμακρη φιγούρα που κανείς δεν μπορεί να ταυτιστεί μαζί του». 
Αλλά και ο Πάρκερ ήταν δυσαρεστημένος από τις συνεχείς
παρεμβάσεις του Γουότερς, που δεν ήθελε μια χολιγουντιανή παραγωγή. «Ήταν η πιο ακριβή ερασιτεχνική ταινία που έχω κάνει ποτέ μου», είχε δηλώσει. Τέλος, για τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ, τον κιθαρίστα, η ταινία ήταν η αρχή του τέλους για τους Pink Floyd αφού τότε ξεκίνησε η κόντρα του με τον Γουότερς. «Η ταινία ήταν μια αποτυχία», έλεγε, «ιδιαίτερα αν τη συγκρίνουμε με τον θρίαμβο του άλμπουμ και των συναυλιών που ακολούθησαν». 
Ο πόλεμος Πάρκερ - Γουότερς

«Όχι τώρα, Τζον, πρέπει να τελειώνουμε με την ταινία, το Χόλιγουντ μας περιμένει στο τέλος του ουράνιου τόξου...». Σύμφωνα με τις φήμες, αυτοί οι στίχοι από το Final Cut του '83, το άλμπουμ που ο Γουότερς υπογράφει πια μόνος του ως Pink Floyd, είναι η σαρκαστική απάντηση στον Αλαν Πάρκερ. Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά του για την ταινία «Pink Floyd: The Wall» που ένα χρόνο πριν οι κριτικοί είχαν
χαρακτηρίσει «καταθλιπτική αποτυχία».

Για τον Γουότερς το «The Wall» ήταν ένα επώδυνο στη σύνθεση και εκτέλεση άλμπουμ, μια συρραφή από προσωπικές του εμπειρίες. Τα σπέρματά του βρίσκονται σε ένα οδυνηρό επεισόδιο. Το 1977, καθώς ολοκλήρωναν την περιοδεία τού «Animals», στην τελευταία συναυλία στο Μόντρεαλ ένας θεατής ανέβηκε στη σκηνή και πιάστηκε στα χέρια με τον Γουότερς. Από εκείνη τη στιγμή, όπως έλεγε, γεννήθηκε η ιδέα να γράψει ένα άλμπουμ για την αλλοτρίωση ενός αστέρα της μουσικής βιομηχανίας. «Τότε διαπίστωσα ότι ανάμεσα σε εμάς και το κοινό μας υψώθηκε ένας τοίχος και αυτό οφείλεται στην αλαζονεία και την απληστία μας».

Το διπλό άλμπουμ «The Wall», που κυκλοφόρησε το ,79 και αποτελεί ένα από τα ιστορικά άλμπουμ της ροκ σκηνής, ήταν η προσωπική του εξομολόγηση για την αποξένωσή του από το κοινό. Παράλληλα, όμως, ήταν και μια σχεδόν αυτοβιογραφική διήγηση για τη σχέση του με τη μητέρα του, την παράνοια του εκπαιδευτικού συστήματος -μια κρεατομηχανή που μετατρέπει τα παιδιά σε άβουλα πλάσματα-, την προδοσία της πρώην γυναίκας του, αλλά και τη σύγκρουσή του με την αδηφάγο μουσική βιομηχανία.

Γράφοντας το σενάριο ο Γουότερς διάνθισε την ιστορία της πορείας προς την παραφροσύνη και με άλλες σκηνές. Έτσι, το ξύρισμα των φρυδιών του Πινκ αναφέρεται στον Σιντ Μπάρετ, τον παλιό του σύντροφο, που κατέληξε να περιφέρεται στα ψυχιατρικά ιδρύματα και πέθανε πρόσφατα. Ενώ η μανία του Πινκ, που καταστρέφει το δωμάτιο του ξενοδοχείου, είναι εμπνευσμένη από ανάλογα περιστατικά με πρωταγωνιστές τούς Led Zeppelin.

Κάπως έτσι η σύγκρουσή του με τον Πάρκερ, που ουσιαστικά κινηματογράφησε την πορεία ενός δημιουργού προς την κατάθλιψη, ήταν αναπόφευκτη. «Ο Πινκ δεν είναι ένας καταθλιπτικός ροκ αστέρας σε παρακμή», είχε πει το 2005 ο Γουότερς καθώς ετοίμαζε το ανέβασμα του «The Wall» στο Μπρόντγουεϊ. «Γι' αυτό ήθελα να φωτίσω τις άλλες πλευρές του χαρακτήρα του. Ο Πινκ στην ταινία δεν ήταν ελκυστικός, ούτε καταλάβαινες την εσωτερική του διαμάχη. Κι αν δεν το καταλάβαινες η ταινία δεν είχε λόγο ύπαρξης».

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

                      Ντίνα Παπαϊωάννου


Η Ντίνα Παπαϊωάννου ζει στη Θεσσαλονίκη. 
Μία γνήσια λαϊκή φωνή που διέπρεψε σε μεγάλες πίστες, σε σημαντικές μουσικές σκηνές και σε συναυλιακούς χώρους μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης ηθικός αυτουργός για την "είσοδό" της στη δισκογραφία.

Από τις σημαντικότερες συνεργασίες της είναι αυτή με τον Γιάννη Σπανό (τραγούδια του οποίου ερμήνευσε και στο πρώτο της cd "Σημάδια του καιρού"), ο οποίος την χαρακτηρίζει "σπουδαία ερμηνεύτρια". 


Μοναδικές συνεργασίες με:
Μίμη Πλέσσα...
Θανάση Πολυκανδριώτη...
Πίτσα Παπαδοπούλου...
Ελένη Βιτάλη...
Λίτσα Διαμάντη...
Καίτη Γκρέϋ...
Ελένη Δήμου...
Σοφία Βόσσου...
Γιάννη Σαββιδάκη...
Α. Χατζή...
Κώστα Τουρνά...
Σταμάτη Κόκοτα ...και με πολλούς ακόμη καλλιτέχνες.

       
Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Φίλιππος Γράψας υπογράφουν το τραγούδι "Του έρωτα ο κύκλος" από το ομότιτλο cd - single που έγινε χρυσό.

Ακολούθησε το ολοκληρωμένο album με τίτλο «Σε κόσμο ψεύτικο» από τη MELLON MUSIC, με 12 τραγούδια (Λαϊκά – έντεχνα) που ακούγονται ήδη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Σήμερα βρίσκεται στο studio Sofita όπου ηχογραφεί για την ίδια δισκογραφική εταιρία την τέταρτη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά «Μη με υπολογίζεις» με promo το ομότιτλο τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου σε στίχους του Φίλλιπο Γράψα.
Η εμπειρία και το ταλέντο συναντώνται στο πρόσωπο της λαϊκής τραγουδίστριας «Ντίνας Παπαϊωάννου».
(H Ντίνα Παπαϊωάννου εκτός από στίχους σε κάποια τραγούδια της, υπογράφει και δύο ποιητικές συλλογές "Γλυφό νερό" και "Με τα φτερά της νιότης" ενώ μόλις κυκλοφόρησε και το αφήγημά της με τίτλο "Και τη νύχτα.....έρχονται οι άγγελοι".)

MH ME YPOLOGIZEIS.jpg

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

                    Δίσκος είναι και ραγίζει

Μια ολόκληρη βιομηχανία υπό κατάρρευση. Τα δισκοπωλεία αποτελούν πια είδος υπό εξαφάνιση κι έτσι οι δίσκοι ξεπέσανε στα περίπτερα. Τα κέρδη των εταιρειών συρρικνώνονται. Οι χρυσοί δίσκοι όχι μόνο χάσανε τη λάμψη τους αλλά κινδυνεύουν να αποτελούν πια κιτς ανάμνηση από ένα ξεθωριασμένο παρελθόν. Οι καλλιτέχνες εγκαταλείπουν τις παράλογες απαιτήσεις και εξασφαλίζουν μια θέση σε αυτό το παρηκμασμένο τοπίο της δισκογραφίας, πληρώνοντας μόνοι τους τα έξοδα ενός άλμπουμ. Την ίδια ώρα, νέες ανεξάρτητες εταιρείες καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να στηρίξουν τη νεανική παραγωγή. Η κρίση φυσικά της δισκογραφίας δεν είναι νέο φαινόμενο, ωστόσο η πτώση συνεχίζεται αμείωτη.
Αρκεί να δει κανείς πόσο έχει μειωθεί η παραγωγή δίσκων: Το 2008 κυκλοφόρησαν 1.849 δίσκοι, πέρυσι πέσαμε στους 1.125 και φέτος (μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου) βγήκαν στην αγορά 452. Είναι βέβαιο πως πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα, ο αριθμός θα αυξηθεί, αλλά πόσο; «Ο αριθμός των νέων παραγωγών έχει όντως μειωθεί και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα κόστη παραγωγής (στούντιο, αμοιβές μουσικών, χρηματοδότηση βιντεοκλίπ κ.λπ.) παραμένουν στα ίδια επίπεδα τη στιγμή που οι πωλήσεις εξακολουθούν να μειώνονται» λέει ο Βασίλης Κωνσταντουλάκης εκ μέρους της ΕΜΙ, και συνεχίζει: «Η πτώση δεν σχετίζεται μόνο με την πειρατεία δρόμου ή το παράνομο κατέβασμα κομματιών από το Ιντερνετ, αλλά και με το γεγονός ότι η ύφεση εξαφάνισε τα παραδοσιακά δισκάδικα. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε το σύνολο των εκδόσεων, τότε βλέπουμε ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος τα τελευταία χρόνια, διότι ως παραγωγή δίσκων καταγράφονται οι εκδόσεις που πάνε στις εφημερίδες και τα περιοδικά ή εκείνες που πωλούνται στα κιόσκια χωρίς απαραίτητα να συνοδεύουν κάποιο έντυπο. Αυτό που σίγουρα συνηθίζεται πια είναι να συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες κυκλοφορίες στο β' εξάμηνο της χρονιάς, αφού η αγορά "ανοίγει" λόγω Χριστουγέννων».
* Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ
Η πρώτη απονομή χρυσού δίσκου έγινε το 1970 για το άλμπουμ του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία». Από το 1970 ώς το 1990 χρυσό ανακηρύσσεται ένα άλμπουμ με πωλήσεις 50.000 αντιτύπων και πλατινένιο όταν ξεπερνά τις 100.000. Από το 1990, ο χρυσός δίσκος πέφτει στα 30.000 αντίτυπα και ο πλατινένιος στα 60.000. Επειτα από μακρά κατηφόρα ο χρυσός δίσκος για έναν ελληνικό δίσκο ξεπέφτει πια στο όριο των 6.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πέτρου Δραγουμάνου, στα τελευταία 10 χρυσά άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται τα «Live» των Φωτεινής Δάρρα, Χάρη Κωστόπουλου και Δημήτρη Μπάση, ο δίσκος «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το «Καλοκαίρι στην καρδιά» της Ηβης Αδάμου αλλά και τα «Τραγούδια κάτω απ' το φεγγάρι» της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας!
Για τα σινγκλ τα σημερινά όρια (ισχύουν από 1ης Ιουλίου 2008) είναι 3.000 για το χρυσό και 6.000 για το πλατινένιο. Ενώ από το 2004 καθιερώθηκε και ο θεσμός του χρυσού/πλατινένιου μουσικού DVD με πωλήσεις 5.000 και 10.000 αντιτύπων, αντίστοιχα. Από 1ης Ιουλίου 2008, έπεσαν ακόμα και αυτά τα όρια στις 3.000 και 6.000 κομμάτια.
«Δεν έχει σημασία σε ποιον αριθμό έχουν πέσει πλέον οι χρυσοί κι οι πλατινένιοι δίσκοι. Σημασία έχει να υιοθετηθεί ένας νέος τρόπος -όπως γίνεται στο εξωτερικό- ώστε να υπολογίζονται όλοι οι τρόποι πώλησης που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια», σχολιάζει ο Β. Κωνσταντουλάκης. «Η δισκογραφική βιομηχανία βρίσκεται σε μια φάση επαναπροσδιορισμού τού τι σημαίνει χρυσός και πλατινένιος δίσκος. Ο Πασχάλης Τερζής, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Πέγκυ Ζήνα κάνουν ακόμα πλατινένιους δίσκους. Σημασία, όμως, έχει να προσδιοριστεί μια επιβράβευση που να περιλαμβάνει όλους τους τρόπους πώλησης -όπως για παράδειγμα τις digital πωλήσεις- και όχι μόνο του φυσικού προϊόντος, που ελάχιστα αντικατοπτρίζει πια το εάν ένας καλλιτέχνης είναι δημοφιλής ή όχι. Για παράδειγμα, τα στοιχεία δείχνουν πως το έντεχνο καταναλώνεται περισσότερο στο φυσικό προϊόν, η τζαζ στα βινύλια και η ποπ στα digital. Αρα υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι και μάλιστα πολύ δυναμικού κοινού που παραμένει αμέτρητο».
Κι ενώ τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι για το 2011 χρυσό δίσκο δεν έχουμε μέχρι στιγμής, οι εταιρείες επιμένουν πως αρκετοί καλλιτέχνες τους έχουν ξεπεράσει το όριο των 6.000 δίσκων. «Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση» εξηγεί ο Νίκος Στεφανάκης, υπεύθυνος της IFPI, του ελληνικού τμήματος της διεθνούς ομοσπονδίας των δισκογραφικών. «Οταν οι εταιρείες διαπιστώσουν πως οι πωλήσεις ενός δίσκου τους πλησιάζουν τα 6.000 αντίτυπα, τότε οφείλουν να ενημερώσουν την εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte & Touche με την οποία συνεργαζόμαστε. Εκείνοι πηγαίνουν τότε και ελέγχουν τα στοιχεία για να διαπιστώσουν πως πράγματι οι πωλήσεις πλησιάζουν τις 6.000 αντίτυπα και στη συνέχεια δίνουν την έγκρισή τους. Ομως αυτή η διαδικασία πιστοποίησης κοστίζει στη δισκογραφική εταιρεία ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε δίσκο. Χωρίς αυτή την έγκριση εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει χρυσό άλμπουμ. Ομως, λόγω οικονομικής κρίσης, οι εταιρείες αποφεύγουν να πληρώνουν την Deloitte & Touche. Αρκούνται, λοιπόν, στο να κάνουν δικές τους απονομές χωρίς την επίσημη σφραγίδα».
Μόνο που οι σημερινές απονομές δεν είναι σαν τις μεγαλομανείς φιέστες του παρελθόντος. «Κάποτε οι απονομές γίνονταν για διαφήμιση» λέει ο Πέτρος Δραγουμάνος, γνωστός στατιστικολόγος του ελληνικού τραγουδιού και δημιουργός του CD rom «Ελληνική δισκογραφία, 1950-2011», στο οποίο εμπεριέχεται ο πληρέστερος κατάλογος της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. «Τότε που το χρήμα ανακυκλωνόταν, ο ντόρος και ο απόηχος μιας απονομής είχε ως αποτέλεσμα να πουληθούν 2.000-3.000 αντίτυπα ακόμα. Σήμερα που αυτοί οι αριθμοί είναι μακρινά όνειρα, τελειωσαν και οι πολλές απονομές».
* ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Ο Γολγοθάς, πάντως, των καλλιτεχνών έρχεται πολύ νωρίτερα από τις απονομές. Με δεδομένη την αδυναμία των εταιρειών να πληρώσουν την παραγωγή των δίσκων τους αλλά και να συναινέσουν σε κάθε είδους υπερβολική απαίτηση των ερμηνευτών, οι καλλιτέχνες καλούνται πλέον να φτιάξουν μόνοι τους τα άλμπουμ τους: συγκεντρώνουν τα τραγούδια τους, βρίσκουν μουσικούς, νοικιάζουν στούντιο, ηχογραφούν και πηγαίνουν στην εταιρεία με το άλμπουμ έτοιμο. «Η παραγωγή ενός δίσκου και η χρηματοδότησή του μετακινήθηκε πλέον -σχεδόν αποκλειστικά- στις πλάτες των καλλιτεχνών», επισημαίνει ο Π. Δραγουμάνος. «Θα μου πείτε, αφού τα 6.000 ή 10.000 ευρώ που θα ξοδέψουν δεν θα τα βγάλουν ποτέ από τις πωλήσεις του άλμπουμ, γιατί μπαίνουν στον κόπο; Η απάντηση είναι απλή: Διότι χωρίς δίσκο και νέα τραγούδια, δεν υπάρχεις στο μουσικό στερέωμα και κυρίως χωρίς κάνα δυο δυνατά σουξέ, οι περισσότεροι δεν θα βρουν ποτέ δουλειά στην πίστα, η οποία τους εξασφαλίζει την οικονομική επιβίωση».
* Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΓΚΛ
Ενα τραγούδι με ολοκληρωμένη ηχογράφηση, μείξεις, αμοιβές μουσικών κοστολογείται περίπου 1.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, ενώ παλιότερα τα σιγνκλ των 4-5 τραγουδιών κυκλοφορούσαν ως προάγγελοι του επερχόμενου δίσκου, σήμερα έχουν αντικαταστήσει τα άλμπουμ. «Επειδή το 80% των τραγουδιστών πληρώνουν από την τσέπη τους, είναι σαφές ότι δεν έχουν χρήματα για να ηχογραφήσουν 10 ή 12 κομμάτια. Ετσι εμφανίζεται πια το φαινόμενο των δίσκων με 4-5 τραγούδια, αφού τόσο αντέχουν να χρηματοδοτούν. Ολες αυτές οι εκπτώσεις βεβαίως, έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα της ηχογράφησης και της ενορχήστρωσης, αφού το βασικό ζητούμενο είναι το ελάχιστο κόστος, συχνά και το τζάμπα», συνεχίζει ο Π. Δραγουμάνος.
Ριγμένοι, βέβαια, παραμένουν σε αυτό το θολό τοπίο και οι μουσικοί. Δεδομένου ότι οι τραγουδιστές βάζουν από την τσέπη τους χρήματα, έχει καταργηθεί κάθε έννοια κασέ. Παλαιότερα, τα μέλη μιας ορχήστρας ήξεραν πως η αμοιβή τους θα εξαρτηθεί από τις ώρες που θα απασχοληθούν στο στούντιο. Σήμερα άλλοι τους πιάνουν στο φιλότιμο, άλλοι δεν τους πληρώνουν ποτέ κι άλλοι κάνουν εξαντλητικά παζάρια. Υπάρχει και πιο πονηρή μέθοδος: «Ελα να παίξεις δωρεάν στο δίσκο μου κι όταν κλείσω εμφανίσεις, θα σε πάρω μαζί μου και θα έχεις ένα αξιοπρεπές μεροκάματο».
Κι αφού οι δίσκοι δεν πουλάνε, οι εταιρείες βρήκαν άλλο τρόπο να βγάζουν χρήματα αλλά και να παραμένουν στενά συνδεδεμένες με τους καλλιτέχνες τους: Οι συναυλίες αλλά και οι εμφανίσεις του τραγουδιστή σε ένα κέντρο είναι σε στείρες περιόδους ένα πολύ καλό εισόδημα. «Πράγματι, η δισκογραφία εμπεριέχει πια στην δραστηριότητά της και τις συναυλίες. Αγκαλιάζει πλέον τους καλλιτέχνες μ' έναν διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι το παρελθοντικό δούναι και λαβείν που περιοριζόταν στην κυκλοφορία μιας δισκογραφικής δουλειάς και την προώθησή της. Εχουμε μια συνολικότερη εικόνα της καλλιτεχνικής τους πορείας. Κι άλλωστε οι συναυλίες αποδεικνύουν πως η μουσική δεν έχει σταματήσει να καταναλώνεται. Ο τρόπος άλλαξε. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, με μια καριέρα μόλις δύο προσωπικών άλμπουμ, γέμισε με 6.000 άτομα το θέατρο του Βύρωνα» λέει ο Β. Κωνσταντουλάκης.
Ωστόσο, η βασική πηγή εσόδων μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας παραμένει η στενή συνεργασία με τις εφημερίδες, δηλαδή τα λεγόμενα premium άλμπουμ, τα οποία για πολλούς έχουν μερίδιο ευθύνης για την απαξίωση των CDs και την κατάρρευση της δισκογραφίας. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι μόνες εταιρείες που διασώζονται είναι εκείνες με πλούσιο back catalogue, δηλαδή με παλαιό υλικό» λέει ο Πέτρος Δραγουμάνος. «Πριν από αρκετά χρόνια οι άνθρωποι που κινούσαν τα νήματα σε μια δισκογραφική ήταν οι καλοί παραγωγοί και οι άνθρωποι που είχαν διορατικότητα στην ανεύρεση νέων ταλέντων. Σήμερα, οι εταιρείες κρατιούνται από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία που μπορούν να γεννούν ιδέες και να πουλάνε το ίδιο ρεπερτόριο με διαφορετικούς, ευφάνταστους τρόπους. Αν, για παράδειγμα, δεις σε μια εφημερίδα μια προσφορά με τίτλο "Τα καλύτερα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου", σε μια άλλη μια δεύτερη "Τα καλύτερα του Σταύρου Κουγιουμτζή" και σε ένα περιοδικό μια τρίτη με τα "Καλύτερα του Γιώργου Νταλάρα", είναι πολύ πιθανό να περιέχουν πολλά ίδια τραγούδια. Ομως, η εταιρεία το έχει πουλήσει με τρεις διαφορετικούς τρόπους και έχει εισπράξει χρήματα από τρία διαφορετικά έντυπα».
* ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;
Και όμως υπάρχουν. Τόλμησαν να προσεγγίσουν το νεανικό κοινό - σε αντίθεση με τις πολυεθνικές που το θεωρούν «καμένο χαρτί», πιστεύοντας ότι δεν αγοράζει, αλλά «κατεβάζει» μουσικές. Σε ό,τι αφορά το ρεπερτόριό τους, ειδικεύτηκαν, αγκάλιασαν τους καλλιτέχνες εκείνους που οι πολυεθνικές απαξίωναν, αναζήτησαν και ανακάλυψαν ταλέντα μέσα από το δυναμικό του Ιντερνετ.
«Η ιστορία διεθνώς δείχνει ότι οι μικρές ετικέτες αναπτύσσονταν μέχρι του σημείου να αποτελέσουν στόχο εξαγοράς από μια μεγαλύτερη εταιρεία, η οποία λόγω όγκου και μακροοικονομικών στοιχείων είχε καλύτερη πρόσβαση στην τράπεζα για δάνεια, στους ειδικούς νομικούς για να την απαλλάξουν από βαριά φορολογία -μεταφέροντας την έδρα της σε παραδείσια νησιά. Με αυτούς τους τρόπους συσπειρώθηκε ένα μεγαλύτερο κομμάτι διανομής και έλεγχαν τους κανόνες της αγοράς. Τα στοιχεία που διαφοροποιούν μια πολυεθνική από μια μικρότερη εταιρεία είναι δύο: το κόστος του χρήματος και ο "έλεγχος" της αγοράς από τη μεριά των πρώτων και η δημιουργική μανία σε σημείο αυτοκαταστροφής από την πλευρά των δεύτερων» λέει ο Πάνος Θεοφανέλλης δημιουργός της Archangel.
Από την εταιρεία του κυκλοφορούν τα άλμπουμ της Μόνικας, συγκροτημάτων όπως οι Gad, Ρόδες, My Wet Calvin κ.ά. Εκτός, όμως, από το νέο αίμα της εγχώριας alternative σκηνής, δισκογραφικές σαν την Archangel και την Inner Ear συχνά αποτελούν ιδανικό τόπο δημιουργίας και για καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι είτε βαρέθηκαν την ψυχρή αντιμετώπιση των πολυεθνικών είτε δυσαρεστήθηκαν από τη συνεργασία τους. Για παράδειγμα οι τελευταίοι δίσκοι του Παύλου Παυλίδη και των Xaxakes βγήκαν από την Archangel, ενώ η Inner Ear φιλοξενεί πια τον Φοίβο Δεληβοριά, τη Λένα Πλάτωνος και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Στην εποχή της προχειρότητας, η τελευταία φιλοξενεί στον κατάλογό της φιλόδοξες παραγωγές από το χώρο της indie και electro σκηνής, προσέχει την εικαστική πλευρά των άλμπουμ της, κυκλοφορεί βινύλια, πληρώνει και κάποιες παραγωγές. «Στην Inner Ear με τιμούν, γιατί θεωρούν ότι δημιουργώ έργο. Ηχογραφώ αυτά τα κομμάτια εδώ κι ένα χρόνο. Για μια πολυεθνική, αυτό θα ήταν αδιανόητο» μας είχε πει ο Φοίβος Δεληβοριάς. «Επίσης αισθάνομαι ότι μπορώ να πιω έναν καφέ με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες της εταιρείας. Δεν μπορούσα να με βλέπω πια στο ίδιο ράφι με τραγουδιστές με τους οποίους δεν είχα τίποτα κοινό».
Σήμερα, έχοντας ξεπεράσει την αβεβαιότητα των πρώτων ετών, οι «εναλλακτικές» εταιρείες αναζητούν πλεόν έσοδα και από τις παραγωγές συναυλιών. «Αναζητήσαμε τρόπους για να αντεπεξέλθουμε στη συνολική ανάγκη έκθεσης των καλλιτεχνών μας. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν και η καθιέρωση φεστιβάλ όπως το Ark Festival» λέει ο Π. Θεοφανέλλης.
Δηλαδή, κάνουν πλέον ό,τι και οι πολυεθνικές; «Εμείς το κάνουμε με μεγαλύτερη επιτυχία, διότι όσο μεγαλύτερος είναι κανείς τόσο περισσότερο κινδυνεύει στη φουρτούνα. Οπως δεν μπορείς εύκολα να μετακινηθείς στο κέντρο μιας πόλης με φορτηγό, άλλο τόσο δύσκολα μπορεί ένας μεγάλος πολυεθνικός όμιλος να είναι ευέλικτος στις απότομες αλλαγές» προσθέτει. «Δεν είναι τυχαίο πως καμία πολυεθνική δεν πέτυχε στο χώρο των εκδηλώσεων. Αργησαν να μπουν, καθυστερούν να βάλουν τα χέρια τους στην φωτιά -καθότι είναι υπάλληλοι και όχι επιχειρηματίες- και κυρίως αναγκάζονται να αγοράσουν ακριβά τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι κατά τόπους παράγοντες που διακρίνονται στο χώρο των εκδηλώσεων. Τρανή απόδειξη αποτελεί η "ανάποδη" κίνηση της "Live Nation" να προσφέρει και δισκογραφικά συμβόλαια στους καλλιτέχνες που εκπροσωπεί στις συναυλίες. Το εισόδημα από τη δισκογραφία ήταν και είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό από τις εκδηλώσεις».



Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΔΑΜΗ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Μουσικός και τραγουδίστρια έχει σπουδάσει ακκορντεόν στο Εθνικό Ωδείο και παραδοσιακό τραγούδι στη σχολή του Αριστείδη Μόσχου. Έχει συνεργαστεί και τραγουδήσει με διάφορα μουσικά σχήματα της Αθήνας και επαρχίας, που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα του ελληνικού τραγουδιού από το παραδοσιακό και νησιώτικο, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, το ρετρό, το νέο κύμα, το ελαφρολαϊκό, το έντεχνο και το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι η Μαρίνα Βασιλάκη, η Νάσια Κονιτοπούλου, ο Μιχάλης Γαμπιεράκης, η Τασία Βέρρα, ο Θανάσης Κομνηνός, η Λέλα Παπαδοπούλου, ο Άγγελος Καλαβρυτινός, η Μαίρη Λίντα, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Ηλίας Καραγιάννης, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Δέσποινα Καρλή, καθώς και οι συνθέτες Μιχάλης Τερζής και Δημήτρης Παναγόπουλος. Δισκογραφικά έχει πρωτοεμφανιστεί στα συλλογικά CD «Στροφές Αθανασίας» και «Συνάντηση», ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους Κώστα Παπαϊωάννου και μουσική Δημήτρη Παναγόπουλου. Επίσης συμμετείχε στο έργο «5 CD MEΓΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ», της FM RECORDS και συγκεκριμένα στα σεγόντα ολόκληρου του «CD2 Σταμάτης Κόκκοτας», σε ενορχήστρωση Μιχάλη Τερζή, όπως και στα vocals του έργου «Γέφυρα Ρίου Αντιρίου» (soundrack) που συνέθεσε ο ίδιος συνθέτης. Tο CD ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ είναι η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφκή παρουσία. 


 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΔΑΜΗ - ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί από τον Καθρέφτη Ήχων Αληθινών, ένα νέο mini CD με τίτλο «Κάνε με φωτιά», με την τραγουδίστρια και μουσικό Δέσποινα Αδάμη. Το CD περιέχει 5 τραγούδια και είναι η πρώτη προσωπική της δουλειά. Στα τραγούδια του νέου CD, έχει γράψει μουσική και στίχους η τραγουδίστρια και μουσικός Δέσποινα Καρλή.


Ενορχηστρώσεις έχουν κάνει ο Νίκος Γεωργόπουλος και ο Τάσος Κατσούλης, ενώ στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν οι μουσικοί: Νίκος Γεωργόπουλος, Τάσος Κατσούλης, Αργύρης Δαντίλης, Αντώνης Τζώρτζης, Κώστας Δήμου, Γιώργος Λυερός.


Στίχοι για τον έρωτα και την αγάπη, ευαίσθητοι, τρυφεροί αλλά ταυτόχρονα απλοί, άμεσοι και περιεκτικοί, αγκαλιάζονται από ωραίες, χαρακτηριστικές μελωδίες, ποικίλων μουσικών χρωμάτων και ρυθμών. Ήχοι σημερινοί, μοντέρνοι, έντεχνοι αλλά και λαϊκοί περιέχονται στο νέο αυτό CD, που καλύπτει αρκετές μουσικές προτιμήσεις, αφού περιέχει electro - pop, λαϊκή μπαλάντα, έντεχνη λαϊκή ρούμπα, σύγχρονο λαϊκό χασάπικο και ζεϊμπέκικο. Η Δέσποινα Αδάμη, άλλοτε τρυφερή και με ευαισθησία, άλλοτε δυναμική και με πάθος, με τη δική της μοναδική ερμηνεία και με την ξεχωριστή, λαμπερή της χροιά, κατορθώνει να γεφυρώσει τις όποιες διαφορές ύφους των τραγουδιών, δημιουργώντας τελικά ένα ευχάριστο και ομοιογενές μουσικό αποτέλεσμα, που το σφραγίζει ανεξίτηλα το δικό της προσωπικό στυλ.


Ήδη ακούγονται στα ραδιόφωνα το electo – pop «Ξαφνιάζομαι», στην αρχική αλλά και στη REMIX έκδοσή του, το ζεϊμπέκικο « Με κούρασαν οι αγάπες» και η μπαλάντα «Κάνε με φωτιά».


Στις ηχογραφήσεις έπαιξαν οι μουσικοί:

Μπουζούκι, Μπαγλαμάς, Κιθάρα Κλασική: ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κιθάρες: ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΑΝΤΙΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ


Κιθάρες Ακουστικές Ηλεκτρικές: ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΑΝΤΙΛΗΣ


Πλήκτρα : ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ


Κλαρίνο - Νέυ : ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΥ


Βιολί : ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΕΡΟΣ


Φωνητικά : ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΑΠΠΑΣ




Ηχοληψία-Μίξη=Studio Nikta(Τάσος Κατσούλης, Αντώνης Τζώρτζης)


Mastering=Studio Nikta(Αντώνης Τζώρτζης)
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΣΚΟΥ


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΔΑΜΗ - ΚΑΝΕ ΜΕ ΦΩΤΙΑ

Κωδ Δίσκου ΚS209






1.Ξαφνιάζομαι - 3'13


2.Αν ξαναγύρναγες - 3'29


3.Θα΄ρθείς - 2'54


4.Με κούρασαν οι αγάπες - 3'51


5.Κάνε με φωτιά - 3'49






Στίχοι - Μουσική: Δέσποινα Καρλή

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ "ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ"
 
Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΑΠΟ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
 
 
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΩΤΕΟΥΣΑΣ ΜΕΤΑΠΗΔΩΝΤΑΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤHΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΠΩΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΣΑΜΠΡΙΝΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΡΛΕΓΚΑ, ΕΦΗ ΘΩΔΗ. KAI ME ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.
 
ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΑ ΜΑΧΙ single ME 6 TΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΣΟ Η ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GENERAL MUSIC ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΔHΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΣΕΡΗΣ, ΑΚΗΣ ΜΕΛΗΣ, ΗΛΙΑΣ TΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΙΟΥ.
 
ΣΤΙΧΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΜΠΙΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΦΗ ΠΑΣΧΑΛΗ, ΡΑΝΙΑ ΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ.
 
ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑI
1. ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ
2. ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ
3. ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ
 
...ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

48 Ωρες


Μία προθεσμία ήταν η αιτία να δημιουργηθεί μία μπάντα. Η προθεσμία ήταν 48ωρη και το συγκρότημα διάλεξε να την χρησιμοποιήσει ως όνομά του. Το τρικ έπιασε και οι 48 Ώρες στέριωσαν και χάρισαν στους φίλους τους πολλά 48ωρα με φουλ μουσική και ρυθμό.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2003 όταν τους ζητήθηκε μέσα σε 2 ημέρες (48 ώρες!!) να φτιάξουν και να παίξουν ένα live dance πρόγραμμα.
Το playlist της μπάντας αποτελείται παραδοσιακά από disco 70's και 80's pop με χαρακτηριστικά ακούσματα από Michael Jackson, Madonna, James Brown, Prince, Boney M, Alphaville, Gloria Gaynor έως mainstream σημερινά κομμάτια που ακούγονται στο ραδιόφωνο.
Από τότε εμφανίστηκαν σε γνωστά live stages και mainstream clubs της Αθήνας όπως: KitchenBar, GazArte, Ginger, Balux, Club 22, Deluxe, Οξυγόνο live, Xedra live και άλλα)
Παράλληλα εμφανίζονται σε parties που διοργάνωσαν clubs και ξενοδοχεία της Αθήνας (Hotel Astir Vouliagmeni, Grande Bretagne κ.α.) και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Europan 7 στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2nd Summer In The City Festival στο Club 22, στο πάρτι της εφημερίδας AthensVoice για τη στήλη «Μίλα Μου Βρώμικα» κ.α.). Τέλος το καλοκαίρι του 2004 εμφανίστηκαν σε γνωστά club και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα (Αττική, Κυκλάδες, Κορινθία κ.α.)
Στην εκπομπή «Θεά Τον Έκανες Το Μουσακά» με το Νίκο Μουρατίδη την άνοιξη του 2005, οι 48 Ώρες πήραν μέρος σε όλη την περίοδο προβολής της, "ντύνοντας" την εκπομπή με διασκευές από Michael Jackson, David Bowie, Jamiroquai, Tina Turner, James Brown, δικαιώνοντας, με τις κριτικές που εισέπραξαν από τον τύπο, τους συντελεστές της εκπομπής που τους επέλεξαν.
Την περίοδο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2006 οι 48 Ώρες με ανανεωμένη σύνθεση εμφανίστηκαν στο X-eδρα Live, όπου δημιούργησαν αίσθηση με την απόδοση, τη σκηνική τους παρουσία και την επιλογή των κομματιών. Επίσης πραγματοποίησαν μία guest εμφάνιση στην εκπομπή "Στη Βεράντα", του Νίκου Μουρατίδη.
Στις 19 και 21 Μαΐου 2006 οι 48 Ώρες έπαιξαν προσκεκλημένοι της Cosmote σε special pre show event στον ημιτελικό και τον τελικό της διοργάνωσης της Eurovision 2006 στο κλειστό στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ).
Στις 13 Ιουνίου 2006 οι 48 Ώρες εμφανίστηκαν στα MAD Video Music Awards στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα.
Από το φθινόπωρο του 2006 και έπειτα οι 48 Ώρες επικεντρώθηκαν στον τομέα του Corporate Entertainment - συμμετοχή σε εκδηλώσεις εταιριών, επιχειρηματικών ομίλων, τουριστικών γκρουπ.
Αποκορύφωμα αυτής της δραστηριότητας αποτελούν οι συναυλίες τους στο ετήσιο πάρτυ του ομίλου MIG τον Φεβρουάριο 2008, μπροστά σε περίπου 5.000 άτομα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι καθώς και η συναυλία τους στο ετήσιο πάρτυ της Marfin Laiki Bank τον ίδιο μήνα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεμεσσού στην Κύπρο.
Το χειμώνα του 2008-09 οι 48 Ώρες συνεργάζονται με τον Χρήστο Δάντη και εμφανίζονται μαζί του στην "Αρχιτεκτονική" στο Γκάζι καθώς και σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.
Παράλληλα εμφανίζονται και σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το "Χ-Factor", ο "Πρωινός Καφές" το "Καλομελέτα κι Έρχεται" και το "Αξίζει να το Δεις" στον ΑΝΤ1, ο "Όμορφος Κόσμος το Πρωί" στο MEGA, το "Μες την Καλή Χαρά" στον ALPHA.
Το Σεπτέμβριο του 2009 οι 48 Ώρες δήλωσαν συμμετοχή στο X Factor...
Το συγκρότημα αποτελείται από τους:
Βαγγελη Παναγόπουλο
Μαριάννα Ιωάννου
Πάνο Δημάκη
Μπίλη Καλιστρίδη
Τζέϊσον Ιωαννίδη
Φίλιπ Σκλαβενίτη

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.....ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ.....

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.....

......Tην τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή (17/04) σε ηλικία 63 ετών, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, Νίκος Παπάζογλου, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στις 20/3/1948 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική ήταν μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970.

Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης (Αρβανιτίδης), δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.


Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα που αποτελούσαν Θεσσαλονικείς μουσικοί και ονομάστηκε Ζηλωτής (Zealot) επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας.

Φτιάχτηκαν τότε έξι τραγούδια που ηχογραφήθηκαν στο Mιλάνο αλλά υπάρχουν μόνο σε συλλογές φίλων.

Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντιέται με τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" στο νεόδμητο στούντιο Αγροτικόν Νο 3, στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια, σημειώσεις και χαμηλόφωνες ηχογραφήσεις μαζεύονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο".

Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991).

Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μά'ϊσσα Σελήνη".

Την ημέρα της κυκλοφορίας της "Μά'ισσας σελήνης", ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".

Κάτω από την ετικέτα "Στρόγγυλοι Δίσκοι" ο Νίκος Παπάζογλου επιμελήθηκε τις παραγωγές και ανακάλυψε αξιόλογους τραγουδοποιούς όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Ορφέας Περίδης, το μουσικό σχήμα Μικρές Περιπλανήσεις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.ά.


Δισκογραφία

* 1984 Χαράτσι (Lyra)
* 1986 Μέσω Νεφών (Lyra)
* 1990 Σύνεργα (Lyra)
* 1991 Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (Lyra)
* 1995 Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (Lyra)
* 2005 Μάγισσα Σελήνη

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματά στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία μόλις 19 ετών τραγουδώντας με τους Olympians στην θέση του Πασχάλη (Αρβανιτίδη)...
Το 1967, ο Πασχάλης χρειάστηκε να αφήσει για λίγο τους Olympians για να υπηρετήσει την θητεία του στην Αεροπορία. Την περίοδο λοιπόν αυτή ο Νίκος Παπάζογλου είχε πάρει την θέση του στο....
συγκρότημα για τις εμφανίσεις που έκανε τότε στο club Χαβάη της Θεσσαλονίκης.
Η συνεργασία αυτή κράτησε περίπου 12 μήνες.
Την ίδια περίοδο, ο Νίκος Παπάζογλου τραγουδούσε και για τους Blow Up, μια από τις πιο δημοφιλείς μπάντες της Θεσσαλονίκης που έπαιζε κυρίως soul και RnB αλλά δεν έχουν δυστυχώς ηχογραφήσει τίποτα.


Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

  

         Πέθανε ο Μανώλης Ρασούλης



"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών στη Θεσσαλονίκη ο μουσικοσυνθέτης Μανώλης Ρασούλης. Τον βρήκαν νεκρό μετά από 4 ημέρες. Άφησε πίσω του πολλά και σημαντικά τραγούδια, που μιλούν στις καρδιές των Ελλήνων

 Η σορός του βρέθηκε στο σπίτι του στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, από κοντινούς του ανθρώπους που τον αναζήτησαν.
Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα καθώς βρέθηκε νεκρός μόλις το πρωί της Κυριακής.
Όταν το πτώμα του εντοπίστηκε ο άτυχος συνθέτης ήταν ήδη νεκρός εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μέρες.
Η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλεισθεί και ο θάνατός του επήλθε μάλλον από παθολογικά αίτια. Η νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Ο Μανώλης Ρασούλης, μας χάρισε απίστευτες επιτυχίες, όπως το “Αχ Ελλάδα”, το “Νιώσε με”, και πολλά ακόμα υπέροχα τραγούδια που έχουν χαραχτεί για πάντα στις καρδιές μας.


Με τα τραγούδια του, χιλιάδες Έλληνες συγκινήθηκαν, χόρεψαν, διασκέδασαν αλλά και έκλαψαν.


Η ζωή του Μανώλη Ρασούλη

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945. Τελειώνοντας το γυμνάσιο ένοιωθε ότι τα πάντα τον έσπρωχναν να κολυμπήσει στα βαθιά. Στην Αθήνα σπουδάζει σκηνοθεσία κινηματογράφου, γράφει ποιήματα, σενάρια, τραγουδάει ερασιτεχνικά στις μπουάτ της Πλάκας, δουλεύει στην εφημερίδα της αριστεράς "Δημοκρατική Αλλαγή".


Στην διάρκεια της δικτατορίας φεύγει για το Λονδίνο, όπου και θα παραμείνει 6 χρόνια. Οργανώνεται στο Τροτσκιστικό κίνημα όπου και γνωρίζεται με την Βανέσα Ρεντγκρεϊβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε πολιτικές παραστάσεις. Στο Λονδίνο έγινε και συνεκδότης της εφημερίδας Σοσιαλιστική Αλλαγή.
Τον Μαϊο του ‘68 πήρε μέρος στην εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι. Λίγο μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου έρχεται στην Ελλάδα και η μεταπολίτευση θα τον βρει εργαζόμενο στα ναυπηγεία του Ανδρεάδη.

Τότε είναι που τον καλεί και ο Μάνος Λοϊζος και τραγουδούν μαζί τα "Νέγρικα" με την Μαρία Φαραντούρη.

Η συνεργασία του με το Νίκο Ξυδάκη στα "Δήθεν" είναι που θα τον καθιερώσει ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της γενιάς του, με επιτυχίες όπως "Αχ Ελλάδα", "Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια", " Πότε Βούδας, πότε Κούδας", " Το κοτλέ παντελονάκι", " Τίποτα δεν πάει χαμένο".

Τα τραγούδια του έγιναν γνωστά σε Ισραήλ, Τουρκία, Σερβία μέχρι και την μακρινή Ιαπωνία.

"...τους ανθρώπους αγάπησα"

Στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο «Εδώ είναι του Ρασούλη» που κυκλοφόρησε το 2007 από τις εκδόσεις «Ιανός» της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος ο συνθέτης στο εισαγωγικό του κείμενο γράφει:


"Επουδενί το βιβλίο τούτο δεν συμπεριφέρεται ως επικήδειος για έναν στιχουργό. Έπεται η συνέχεια ως την τελική πτώση μου. Και δεν είμαι από πέτρα ούτε αθάνατος που 'λεγε κι ο αείμνηστος φίλος μου Άκης Πάνου…


...Με αγάπη πιστεύω και σύνεση, μέσα από την πολλαπλή εμπειρία μου θέλησα κατ' αρχάς να κάνω ένα βιβλίο όχι μόνο με τους στίχους μου (αυτό θα ήταν 0x0=0) αλλά να μνημειώσω τα κύρια χαρακτηριστικά και στοιχεία του εν λόγω φαινομένου, να μνημειώσω την αιχμή του νεοελληνικού πολιτισμού στο κλείσιμο του βασικού του κύκλου που τυχαίνει -κι όχι τυχαία- να κλείνει μαζί με τον βασικό κύκλο του νεοελληνικού έθνους.

Κάποιος Έλλην ποιητής γράφει: 'Πιότερο κι απ' τους ανθρώπους το τραγούδι τους αγάπησα'.


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

                           ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ




1947: Τομ Σολζ, αμερικανός κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος των Boston.

1950: Τεντ ΜακΚίνα, σκωτσέζος ντράμερ, που συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον Ρόρι Γκάλαχερ και τους Sensational Alex Harvey Band.

1963: Τζεφ Άμεντ, αμερικανός μπασίστας των Pearl Jam.

1966: Έντι Μπρίκελ, αμερικανίδα τραγουδίστρια.

1966: Ντέιβ Κρούζεν, αμερικανός ντράμερ των Pearl Jam.

1973: Τζον ΛεΚόμπτ, αμερικανός κιθαρίστας των Evanescence.
 
1966: Το συγκρότημα των Beach Boys ηχογραφεί το τραγούδι God only knows.


1973: Το άλμπουμ των Pink Floyd Dark Side Of The Moon κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Θα παραμείνει στα charts επί 740 εβδομάδες.

1977: Στις 7 το πρωί, σ' ένα τραπεζάκι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, οι Sex Pistols υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία A&M Records. Το συμβόλαιο θα διαρκέσει έξι μέρες.

1984: Οι Van Halen ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Jump».

2000: Η τραγουδίστρια των Pretenders, Κρίσι Χάιντ, συλλαμβάνεται έξω από κατάστημα της Gap στο Μανχάταν, ως καθοδηγήτρια διαδήλωσης υπέρμαχων των δικαιωμάτων των ζώων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη χρήση δερμάτων αγελάδων που έχουν σφαγιασθεί «παράνομα και απάνθρωπα».

2002: Η Αλάνις Μορισέτ ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ Under Rug Swept.

Σήμερα Πέμπτη 10 Μαρτίου έκανε πρεμιέρα το νέο video clip του Michael Jackson για το "Hollywood Tonight", το τρίτο single από το νέο, μετά θάνατον, album του "Michael".

To clip έχει σκηνοθετηθεί από τον Wayne Isham, ο οποίος είχε αναλάβει και το video για το "You Are Not Alone’ (1995). Τα γυρίσματα μάλιστα και για τα δύο videos έγιναν στο ίδιο μέρος, το Pantages Theater.

Στο video clip δεν χρησιμοποιήθηκε η album version του "Hollywood Tonight" αλλά ένα διαφορετικό mix.

Δείτε το πρώτοι εδώ! Like it?

http://www.youtube.com/watch?v=zjGtTUfPcI4&tracker=False

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο χαρισματικός κύριος Waters...



«And if I show you my dark side...Will you still hold me tonight?» Ο στίχος του μοναδικού «Final Cut» των Pink Floyd εκτός από την διαφορετικότητα, καταδεικνύει και τις... ξεχωριστές πινελιές που έβαζαν τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, για να το κατατάσσουν στα πλέον επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής.

Στην προκειμένη περίπτωση το συγκεκριμένο τραγούδι, που ήταν και ο κύριος τίτλος του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1983 (τελευταίο χρονολογικά για τους Floyd) ήταν σε μεγάλο βαθμό δημιούργημα του μπασίστα Roger Waters.

Ο George Roger Waters γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1944 στο Great Bookham της Αγγλίας είχε από μικρός κλίση στην μουσική, καθώς τα πρώτα μουσικά κομμάτια που έγραψε αφορούσαν τον πατέρα του, που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου. Αργότερα στο κολέγιο γνώρισε τον Syd Barret με τον οποίο ξεκίνησαν να κινούνται λίγο πιο ενεργά πλέον στον χώρο της μουσικής. Το 1965 o Waters, o Barret και ο Nick Mason δημιουργούν τους Pink Floyd. To 1967 με την φυγή του Mason προτείνουν στον David Gilmour να πάρει την θέση του.

Αυτό ήταν. Από εκείνη την στιγμή και μέχρι το 1985 οι Pink Floyd γίνονται κάτι παραπάνω από ένα μουσικό συγκρότημα. Άλμπουμ και τραγούδια όπως το «The Wall», «The Final Cut», «The Dark Side of the Moon» γίνονται παγκόσμιες επιτυχίες και αλλάζουν την μορφή του ροκ με την μορφή που ο κόσμος το γνώριζε. Ο Waters είναι ο ιθύνων νους του συγκροτήματος, μιας και εκτός από το μπάσο, κάνει φωνητικά αλλά και γράφει τους στίχους των περισσότερων τραγουδιών.

Ο δύσκολος, εκρηκτικός χαρακτήρας του θα τον φέρει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και αυτές οι εσωτερικές «συγκρούσεις» θα οδηγήσουν στην διάλυση των Floyd. O Τύπος, χρέωνε την άσχημη αυτή εξέλιξη στον Waters o οποίος κλείνοντας τα αυτιά του στις κακοπροαίρετες απόψεις ξεκίνησε (με όχι ιδιαίτερη επιτυχία) σόλο καριέρα με την γνωστή συνταγή... Ευφυέστατα μουσικά κομμάτια με έντονο το πολιτικό στοιχείο. Το "Leaving Beirut" καταφέρεται εμφανώς εναντίον του τότε προέδρου της Αμερικής George Bush, αλλά και του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τony Blair. Γνωστές επιτυχίες έγινα επίσης τα τραγούδια "Money" και "Wish You Were Here"...

Τα τελευταία χρόνια ο Roger Waters ασχολείται κυρίως με συναυλίες που έχουν ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και προσπαθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο να περάσει στο κοινό του το μήνυμα πως εκτός από την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού υπάρχει και η φωτεινή... Αυτή που κερδίζεται με μάχες, αγώνες και αντιδράσεις. Άλλωστε στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία του ο Waters ήταν κρυστάλλινος, και ξεκάθαρος στις απόψεις και στις θέσεις του, πολιτικοποιημένος αλλά και συναισθηματικός, δυναμικός και ευφυής. Σαν τα παιδιά που ονειρεύονται ακόμα. «Remember a day before today, α day when you were young...»

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο γνωστός και αγαπημένος σε όλους κιθαρίστας Gary Moore πέθανε όπως έγραψε το bbc.


                   Πέθανε τα ξημερώματα ο κιθαρίστας Gary Moore




Ο μάνατζερ των Thin Lizzy, Adam Parsons, είπε στο πρακτορείο ότι ο Gary Moore πέθανε στον ύπνο του
σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Gary Moore ήταν μέλος των Thin Lizzy μαζί με τον επίσης αδικοχαμένο Phil Lynott όπως και με τους Skidrow.

Αργότερα έκανε επιτυχημένη σόλο καριέρα με δεκάδες δίσκους και συναυλίες ανά τον κόσμο με εκατοντάδες θαυμαστές.

Gary Moore (born Robert William Gary Moore, 4 April 1952 – 6 February 2011) was a musician best recognized as a blues rock guitarist and singer from Belfast, Northern Ireland.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

                                  Αλκίνοος Ιωαννίδης


Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 του Σεπτέμβρη το 1969, όπου και μεγάλωσε. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά ερεθίσματα τα δέχτηκε από την οικογενειά του, που εξακολουθεί να είναι η κύρια πνευματική του πηγή. Παράλληλα με το σχολείο φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Ωδείο της Κύπρου μελετώντας κλασσική κιθάρα, θεωρητικά και αρμονία. Το 1989 ήρθε στην Αθήνα για σπουδές στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με δασκάλους όπως τη Λυδία Κονιόρδου και το Γιώργο Μιχαλακόπουλο.
Το καλοκαίρι του 1993 εμφανίστηκε με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου ερμήνευσε το ρόλο του Μοσχίονα στο έργο "Σαμία" του Μενάνδρου. Στον ίδιο χώρο, το καλοκαίρι του 1996 ερμήνευσε το ρόλο του Απόλλωνα στο έργο "Άλκηστη" του Ευριπίδη, με το Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κούν.

Εκτός από τις θεατρικές του δραστηριότητες στα 23 του χρόνια κάνει το ντεμπούτο του ως τραγουδιστής με τον δίσκο "Στην αγορά του Κόσμου" σε ενορχήστρωση του Τάκη Μπουρμά.Σε αυτό το album υπάρχει και το τραγούδι "Στην Αγορά Του Αλ Χαλίλι" ένα τραγούδι που μπορεί να έγινε μεγάλη επιτυχία αλλά ταυτόχρονα κώλλησε και μία λαθος ταμπέλα στον Αλκίνοο.

Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί ο δίσκος "`Οπως μυστικά και ήσυχα..."σε ενορχήστρωση του Γιώργου Ανδρέου. Οι δύο δίσκοι, που είναι αποτέλεσμα της φιλίας του Αλκίνοου Ιωαννίδη με το συνθέτη Νίκο Ζούδιαρη, έγιναν χρυσοί.

Tους χειμώνες των ετών 1993-`94 και 1994-'95 εμφανίστηκε στο "ΧΑΡΑΜΑ" της Καισαριανής (χώρο που για δεκαετίες είχε φιλοξενήσει μεγάλους εκπροσώπους του Ελληνικού τραγουδιού,

όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου και η Μπέλλου) με την Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Τα καλοκαίρια του 1994-`95 συμμετέχει στις συναυλίες της Ελευθερίας Αρβανιτάκη σε όλη την Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 1995 εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής, στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου "Ανα-γέννηση, Κρήτη ανάμεσα σε Βενετία και Πόλη". Το χειμώνα 1995-`96 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς περιόδευσε στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τραγούδια από τους δύο δίσκους καθώς και ανέκδοτα δικά του τραγούδια.Τα καλοκαίρια 1997 και 1999 συμμετέχει στις εκδηλώσειςπου έγιναν στην συνάντηση Νέων στον ποταμό Άρδα στο χωριό Καστανιές (Eβρος),την πρώτη φοράμάλιστα εμφανίστηκε στην σκηνή με τον Ορφέα Περίδη

Στις αρχές του 1997 κυκλοφορήσε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος"Ο Δρόμος Ο Χρόνος Και Ο Πόνος", σε δικούς του στίχους και μουσική και ενορχήστρωση από τον ίδιο και το Γιάννη Σπάθα.

Ένα album που δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιο τραγούδι απο αυτό, μιας και όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν και ακούστηκαν το ίδιο.

Στα μέσα του 1999 κυκλοφορεί τον δέυτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Ανεμοδείκτης" με δικούς του στίχους και μουσική.Μαζί με τον Αλκίνοο ωριμάσε και η μούσική του, κάτι που φαίνετε μέσα από

τα τραγούδια που περιέχονται σε αυτό το album.Η συνεργασία του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο παρελθόν, επιβεβαιώνεται με το τραγούδι "Αδιέξοδο" στο οποίο συμμετέχει και ο Δ.Σαββόπουλος.

Το 2000 κυκλοφορεί ενας διπλός δίσκος με τίτλο "Εκτός Τόπου και Χρόνου" απο τις ζωντανές εμφανίσεις στο Θέατρο Λυκαβητού και Παπάγου.

Τέλος τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο "Οι Περιπέτειες ενός Προσκυνητή" και το καλοκαίρι του ίδιου έτους αρχίζει μια περιοδία σε όλη την Ελλάδα με ζωντανές εμφανίσεις.
Δισκογραφία-Προσωπικοί Δίσκοι
Που Δύσην ως Ανατολήν - Τραγούδια της Κύπρου

Τα τραγούδια του δίσκου:

1. Ποιητάρης

2. Αγάπησά την 'που καρκιάς

3. Αχερόμπασμαν

4. Ζεϊμπέκκικος

5. Ψηντρή βασιλικιά μου

6. Τ' Αη Γιωρκού

7. Το τέρτιν της καρτούλλας μου

8. Κόκκινη τρανταφυλλιά μου

9. Ο βοσκός

10. Η βρύση των Πεγειώτισσων

11. Το γιασεμίν

12. Τρεις καλόηροι Κρητικοί

13. Νανούρισμα

Όλα τα τραγούδια είναι παραδοσιακά της Κύπρου


Συντελεστές του δίσκου «Που Δύσην ως Ανατολήν - Τραγούδια της Κύπρου»:

Αλκίνοος Ιωαννίδης: φωνή, λαούτο, θεόρβη, φλογέρες

Μιλτιάδης Παπαστάμου: βιολί, βιόλα, φωνή στο 7

Γιώργος Καλούδης: βιολοντσέλο

Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο

Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

Διασκευή, ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μιλτιάδης Παπαστάμου

Ενορχήστρωση εγχόρδων: Μιλτιάδης Παπαστάμου στο 3, Αλκίνοος Ιωαννίδης στο 7

Ηχοληψία και Μίξη: Βαγγέλης Λάππας

Βοηθός ηχολήπτη: Κώστας Κυριακίδης

Πίνακας εξωφύλλου, εικαστικά: Άντης Ιωαννίδης (ελεύθερη απόδωση παραστάσεων Αρχαϊκής Περιόδου, 750-450 π.Χ.)

Γραφιστική επιμέλεια: Άντης Ιωαννίδης, Δημήτρης Καράμπελας

Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός

Επιμέλεια κειμένων: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Δακτυλογράφηση κειμένων: Σπυριδούλα Βονίτση

Digital mastering D.P.H./Γιάννης Ιωαννίδης

Editing: Πέτρος Σιακαβέλας

Παραγωγή: (P) & © 2003 Mercury / Universal Music S.A. (Greece)

Διεύθηνση παραγωγής: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μιλτιάδης Παπαστάμου

Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή

Τα τραγούδια του δίσκου:

1. Ο προσκυνητής

2. Απόγευμα στο δέντρο

3. Το άδειο παράθυρο

4. Ό,τι δεν είναι πια εδώ

5. Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ (Όταν σε θέλω)

6. Δεν είναι φως

7. Έλα να ζήσουμε ξανά

8. Μέσα στον ίδιο ουρανό

9. Ο κόσμος που αλλάζει

10. Μικρή πτητική θεολογία

11. Τα βράδια που ξεχνάς

12. Ο φλεγόμενος ποδηλάτης

13. Γυρισμός

Συντελεστές του δίσκου «Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή»

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στο τραγούδι «Ό,τι δεν είναι πια εδώ», ενορχήστρωση έκανε ο Ηλίας Αχλαδιώτης.


Μουσικοί:

Μιλτιάδης Παπαστάμου: 1ο και 2ο βιολί, βιόλα, ηλεκτρικό βιολί, μαντολίνο

Γιώργος Καλούδης: Βιολοντσέλο, κρουστά

Σταύρος Λάντσιας: Hammond, rhodes, πιάνο, πλήκτρα

Γιώτης Κιουρτσόγλου: Ακουστικό μπάσο, ηλεκτρικό μπάσο

Μιχάλης Καπηλίδης: Τύμπανα

Ματθαίος Τσαχουρίδης: Ποντιακή λύρα

Ηρακλής Βαβάτσικας: Μπαντονεόν

Δημήτρης Μπαρμπαγάλας: Ηλεκτρική κιθάρα

Βαγγέλης Κοντόπουλος: Κοντραμπάσο, ηλεκτρικό κοντραμπάσο

Βαγγέλης Καρίπης: Κρουστά

Κυριάκος Τσουκαλάς: Ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα

Νίκος Μπάρδης: Ηλεκτρική κιθάρα

Παντελής Ροδοστόγλου: Ηλεκτρικό μπάσο

Τάσος Μαχάς: Τύμπανα

Δημήτρης Χουντής: Άλτο φλάουτο, φλάουτο, πίκολο φλάουτο

Γιάννης Παπαγιάννης: Όμποε, αγγλικό κόρνο

Νίκος Γκίνος: Κλαρινέτο

Σπύρος Καζιάνης: φαγκότο

Βαγγέλης Λάππας: Κλασική κιθάρα

Παντελής Στόικος: τρομπέτα

Κλέων Αντωνίου: Ηλεκτρική κιθάρα

Γιώργος Μιχαήλ: Κόρνο

Απόστολος Καλογιάννης: Τρομπέτα

Sergiu Nastasa: 1o βιολί

Βασίλης Παπάς: 2ο βιολί

Larisa Vylegianina: Βιόλα

Renato Ripo: Βιολοντσέλο

Fergus Currie: Κοντραμπάσο

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακουστική, ηλεκτρική και κλασική κιθάρα, λαούτο, ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα, μαρίμπα, φωνητικά
Διεύθυνση ορχήστρας στο ορχηστρικό «Ο φλεγόμενος ποδηλάτης»: Μιχάλης Οικονόμου

Στα τραγούδια «Απόγευμα στο δέντρο» και «Τα βράδια που ξεχνάς», συμμετέχει το τμήμα δωματίου της χορωδίας Fons Musicalis.

Διεύθυνση χορωδίας Fons Musicalis: Κωστής Κωνσταντάρας

Προγραμματισμός ηλεκτρονικών ήχων στα τραγούδια «Ό,τι δεν είναι πια εδώ» και «Μέσα στον ίδιο ουρανό»: Ηλίας Αχλαδιώτης
Τους στίχους στο ποίημα «Ο φλεγόμενος ποδηλάτης», διαβάζει ο Λίνος Ιωαννίδης
Παραγωγή: Universal Music

Διεύθυνση παραγωγής: Βαγγέλης Λάππας, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ηχογράφηση και μίξη: Studio Sierra (Φεβρουάριος- Μάιος 2003)

Ηχοληψία και μίξη: Βαγγέλης Λάππας

Βοηθός ηχολήπτη: Άγγελος Λιαπίκος

Προγραμματισμός: Ηλίας Αχλαδιώτης, Γιώργος Λυμπερόπουλος

Τον Λίνο Ιωαννίδη ηχογράφησε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο studio "Όχι δε θα τραγουδήσεις"

Digital Mastering: D.P.H. / Γιάννης Ιωαννίδης

Editing: Πέτρος Σιακαβέλλας

Manufactured by Fabelsound

Πίνακας εξωφύλλου, ζωγραφικά: Άντης Ιωαννίδης

Γραφιστική επιμέλεια: Άντης Ιωαννίδης, Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος

Φωτογραφίες: Γιάννης Παπαδημητρίου (1,2), Βαρβάρα Καραθανασοπούλου (3)


«Ο φλεγόμενος ποδηλάτης» γράφτηκε με βάση τον ζωγραφικό πίνακα του εξωφύλλου.
Το τμήμα δωματίου της χορωδίας Fons Musicalis αποτελούν οι:

Soprani: Χριστίνα Πουλίτση, Φωτεινή Κωστοπούλου, Κάνδια Μπουζιώτη

Alti: Σοφία Μέντζου, Στέλλα Οικονόμου, Αμαλία Γιαννούλη

Tenori: Σταύρος Πιοτόπουλος, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιούρι Σαμαρίν

Bassi: Αλέξανδρος Στουπάκης, Κώστας Φλωράκης, Παναγιώτης Τσουκνίδας

(P) & © 2003 Mercury / Universal Music S.A. (Greece)

Εκτός τόπου και χρόνου

Ζωντανή ηχογράφηση
Διπλό άλμπουμ

Τα τραγούδια του πρώτου δίσκου:
1. Μυστικά και ήσυχα

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης Στίχoι: Νίκος Ζούδιαρης

2. Πες μου *

Μουσική: Nίκος Ζούδιαρης Στίχοι: Nίκος Ζούδιαρης

3. Ζήνωνος *

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης

4. Καθρέφτης

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

5. Συνάντηση

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

6. Αρετούσα

Μουσική: Γιάννης Σπάθας Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

7. Requiem *

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

8. Σταγόνες στο γιαλό

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

9. Ήρθε ένας μάγος

Μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης

10. Υπόγειο

Μουσική: Xάρης-Πάνος Κατσιμίχας Στίχοι: Ρίτα Μπούμη Παππά

11. Θα ?μαι κοντά σου (όταν με θες)

Μουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Aλκίνοος Ιωαννίδης

12. Edgar Allan Poe

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Aλκίνοος Ιωαννίδης

13. Του έρωτα σημάδι *

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

14. Κόσμος πάει κι? έρχεται *

Μουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

15. Με τόσα ψέματα

Mουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Aλκίνοος Ιωαννίδης

Τα τραγούδια του δεύτερου δίσκου:

1. Υπεραστικό

Μουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

2. Κόκκιν? αχείλι

Μουσική: Νίκος Γράψας Στίχοι: Δημοτικά δίστιχα

3. Σεβάχ ο Θαλασσινός

Μουσική: Μάνος Λοϊζος Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος

4. Κεμάλ *

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις Στίχοι: Νίκος Γκάτσος

5. Εκτός τόπου και χρόνου

Μουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

6. Σπασμένο *

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

7. Come Together *

Μουσική: Lennon / McCartney Στίχοι: Lennon/McCartney.

Published by Northern Songs Ltd.

8. 7/8 *

Mουσική: Mode Plagal

9. Κάγκελα παντού *

Μουσική: Tζίμης Πανούσης Στίχοι: Τζίμης Πανούσης

10. Όσα η αγάπη ονειρεύεται

Μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

11. Για την Κύπρο

Μαζί με το Διονύση Σαββόπουλο

Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος

12. Έχω μια λέξη *

Μουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

13. Ζηλεύει η νύχτα *

Μουσική: Ορφέας Περίδης Στίχοι: Ορφέας Περίδης

14. Στην αγορά του Αλ Χαλίλι *

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης

15. Δεν μπορώ

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης Στίχοι: Nίκος Ζούδιαρης

16. Ησυχία

Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης


Ζωντανή ηχογράφηση από :

Θέατρο Λυκαβηττού, 4 Σεπτεμβρίου 2000

* Δημοτικό Θέατρο Παπάγου, 16 Σεπτεμβρίου 2000

Συντελεστές του δίσκου «Εκτός τόπου και χρόνου»


Παραγωγή: Universal Music

Διεύθυνση παραγωγής: Βαγγέλης Λάππας, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ενορχήστρωση: Σταύρος Λάντσιας

Digital mastering: Γιάννης Ιωαννίδης, Πέτρος Σιακαβέλλας / D.P.H.


Μουσικοί:

Σταύρος Λάντσιας: Πιάνο, πλήκτρα

Μιλτιάδης Παπαστάμου: Πεντάχορδο ηλεκτρικό βιολί, φυσαρμόνικα

Γιώτης Κιουρτσόγλου: Hλεκτρικό μπάσο, άταστο ηλεκτρικό μπάσο

Μιχάλης Καπηλίδης: Tύμπανα, φωνητικά

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Aκουστική και ηλεκτρική κιθάρα, φλογέρα

Μαζί τους στο Λυκαβηττό:

David Lynch: Σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο, πίκολο φλάουτο, κρουστά

Βαγγέλης Καρίπης: Κρουστά (Μπεντίρ, κόγκας, νταούλι, στάμνα, talking drum, κουδουνάκια)


Διαχείριση περιοδείας: Γιώργος Μουχταρίδης


Συνεργείο περιοδείας:

Ηχολήπτης: Παντελής Γιαζιτζόγλου

Ηχολήπτης σκηνής: Λάμπρος Μπούνας

Τεχνικοί σκηνής: Iορδάνης Τσολακιάν, Ευτύχης Γιαννακούρας, Στρατής Καραδημητράκης

Φώτα: Γιώργος Βουδαντάς

Τεχνικοί φώτων: Γιάννης Μέμος, Θοδωρής Αθανασόπουλος, Κώστας Τσαγανός, Δημήτρης Νικήτας

Οδηγός νταλίκας: Κώστας Καμβύσης

Ηχητική κάλυψη: Bαγγέλης Νάτσης

Διοργάνωση περιοδείας: Οn Stage A.E.

Ηχογράφηση: Kινητή μονάδα του Studio Sierra

Τεχνικοί ηχογράφησης: Νίκος Καραπιπέρης, Ιάκωβος Πασχαλάκης

Ηχοληψία και μίξη: Bαγγέλης Λάππας, Studio Sierra

Pro tools: Ηλίας Αχλαδιώτης


Φωτογραφία εξωφύλλου: Βαρβάρα Καραθανασοπούλου

Φωτογραφίες ενθέτου: Στάθης Πιπερίδης, Κύρος Παπαβασιλείου, Veronique Magnes, Ιπποκράτης Ναβρίδης, Βαρβάρα Καραθανασοπούλου

Σχεδιασμός εντύπου: Άντης Ιωαννίδης

Computer graphics: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος


Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Δεκεμβρίου 2000

(P)&© 2000 Mercury / Universal Music S.A.

Ανεμοδείκτης

Τα τραγούδια του δίσκου:


1. Παράκληση

2. Με τόσα ψέματα

3. Στην αγορά του κόσμου

4. Θα ?μαι κοντά σου (όταν με θες)

5. Κόσμος πάει κι έρχεται

6. Όνειρο ήτανε

7. Αδιέξοδο

Συμμετέχουν: Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη

8. Ταξίδι

9. Σπασμένο

10. Μεσάνυχτα Σαββάτου

11. Requiem

12. Μικρό μου τραγουδάκι


Συντελεστές του δίσκου «Ανεμοδείκτης»
Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Το τραγούδι «Ταξίδι» είναι γαλλική παραδοσιακή μελωδία σε ελληνικούς στίχους, διασκευή και ενορχήστρωση του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στο τραγούδι «Σπασμένο» ενορχήστρωση έκανε ο Γιώτης Κιουρτσόγλου.


Μουσικοί:

Χάρης Λαμπράκης: Φλογέρες μπαρόκ, (soprano, alto, tenor), νέι

Nίκος Σιδηροκαστρίτης: Tύμπανα

Βαγγέλης Κοντόπουλος: Ηλεκτρικό κοντραμπάσο

David Lynch: Σαξόφωνα (Soprano και tenor)

Βαγγέλης Καρίπης: Kρουστά

Μιχάλης Καπηλίδης: Τύμπανα

Γιώτης Κιουρτσόγλου: Mπάσο, άταστο μπάσο, τύμπανα με το στόμα

Σταύρος Λάντσιας: Πιάνο, πλήκτρα, μελόντικα, Ηammond, βήχας

Βαγγέλης Λάππας: Ηλεκτρική κιθάρα

Μιλτιάδης Παπαστάμου: Bιολί, βιόλα

Μανώλης Πάππος: Μπουζούκι

Βαγγέλης Κοντόπουλος: Ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρικό κοντραμπάσο

Άγγελος Πολυχρόνου: Kρουστά

Κλέων Αντωνίου: Φυσαρμόνικα

Δημήτρης Γούζιος: Βιολοντσέλο

Μάνος Αχαλινωτόπουλος: Ζουρνάδες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακουστική, ηλεκτρική, κλασική και δωδεκάχορδη κιθάρα, λαούτο, μπάσο, τρίγωνο, μαρίμπα, δάχτυλα, φωνητικά


Ο Μιλτιάδης Παπαστάμου έπαιξε με δεκάχορδο βιολί επινόησης και κατασκευής Νικόλαου Μπρα.


Παραγωγή: Universal Music

Διεύθυνση παραγωγής: Βαγγέλης Λάππας, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ηχογράφηση και μίξη: Studio Sierra (Ιανουάριος-Μάιος 1999)

Ηχοληψία και μίξη: Βαγγέλης Λάππας

Βοηθός ηχολήπτη: Αργύρης Λιανός

Συμπληρωματικές ηχογραφήσεις: Tάσος Μπακασιέτας, Άκης Πασχαλάκης

Ηχογράφηση Ελευθερίας Αρβανιτάκη: Bαγγέλης Λάππας, Χρήστος Μέγας, studio Aγροτικόν, Θεσσαλονίκη

Ηχογράφηση Διονύση Σαββόπουλου: Γιώργος Πεντζίκης, Βαγγέλης Λάππας, studio Magnanimous,Θεσσαλονίκη

Μετρονόμοι, Pro tools (στη φωνή του : Δημήτρης Ανδρεάδης, Ηλίας Αχλαδιώτης

Digital mastering: Γιάννης Ιωαννίδης / D.P.H.

Ζωγραφικά και σχεδιασμός εντύπου: Άντης Ιωαννίδης

Φωτογραφίες: Κώστας Καλλιπέτης, Βαρβάρα Καραθανασοπούλου

(P) & (C) 1999 Mercury / Universal Music S.A. (Greece)

Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος

Τα τραγούδια του δίσκου:


1. Edgar Allan Poe

2. Στο τέλος του Μάη

3. Καθρέφτης

4. Μισό φεγγάρι

5. Έχω μια λέξη

6. Όσα η αγάπη ονειρεύεται

7. Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος

8. Βυθός

9. Σταγόνες (Αυτοσχεδιασμός)

10. Φως

11. Σταγόνες στο γιαλό

12. Μαύρη πεταλούδα

13.Ησυχία
Συντελεστές του δίσκου «Ο δρόμος, ο χρόνος και ο πόνος»


Μουσική: Aλκίνοος Ιωαννίδης

Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Γιάννης Σπάθας στα τραγούδια:

«Edgar Allan Poe» «Έχω μια λέξη»

«Όσα η αγάπη ονειρεύεται»

«Μαύρη πεταλούδα»



Μουσικοί:

Γιάννης Σπάθας: Ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα

Σταύρος Λάντσιας: Πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα, κρουστά, μεταλλόφωνο

Γιώτης Κιουρτσόγλου: Μπάσο

Νίκος Αντύπας: Τύμπανα

Βαγγέλης Καρίπης: Κρουστά

Πλούταρχος Ρεμπούτσικας: Βιολοντσέλο

Γιάννης Παπαγιάννης: Όμποε

Δημήτρης Γούζιος: Βιολοντσέλο

Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν

Σπύρος Γκούμας: Μπουζούκι

Νίκος Πολίτης: Κοντραμπάσο

Δημήτρης Χουντής: Σοπράνο σαξόφωνο, πίκολο, φλάουτο

Γιώργος Κοντογιάννης: Μαντολίνο

Άγγελος Πολυχρόνου: Κρουστά

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: Τύμπανα

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακουστική, ηλεκτρική, κλασική και δωδεκάχορδη κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, τζουράς, φωνητικά

Σαν παιδί στο τραγούδι «Καθρέφτης», τραγούδησε η Ελένη Καπηλίδου


Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση παραγωγής: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώργος Τζοβανάκης

Ηχογράφηση: Έγινε στo Studio Polysound από τις 16 Σεπτεμβρίου 1996 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 1997.

Ηχολήπτης: Δημήτρης Μουρλάς

Πρόσθετες ηχογραφήσεις: Studio Sierra

Ηχολήπτης πρόσθετων ηχογραφήσεων: Τάσος Μπακασιέτας

Ηχογραφήσεις φωνής: Γιώργος Καρυώτης (1,7,10,13), Δημήτρης Μουρλάς (4,5,12), Κώστας Βάμβουκας (2,3,11), Τάσος Μπακασιέτας (, Γιάννης Χρονόπουλος (6)

Όλες οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν με την πολύτιμη συνεργασία του Κώστα Βάμβουκα

Μίξη: Έγινε στο Studio Sierra από τον Παναγιώτη Πετρονικολό και τον Κώστα Καλημέρη (1,3,4,7)

Digital mastering: Γιάννης Ιωαννίδης / D.P.H

Εξώφυλλο: Άντης Ιωαννίδης

Γραφιστική επιμέλεια: Πέτρος Παράσχης

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Καραθανασοπούλου, Κώστας Καλλιπέτης

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Ιανουάριος 1997

(P)+© 1997 PolyGram Records S.A. (Greece)


Όπως μυστικά και ήσυχα…

Τα τραγούδια του δίσκου:

1. Αόρατο δίχτυ

2. Ο ντόπιος

3. Πες μου

4. Δεν μπορώ

5. Ρίξε φλόγα

6. Ήρθε ένας μάγος

7. Βόσπορος

8. Της Κυριακής τα όνειρα

9. Ήλιος του Αλωνάρη

10. Πέρασα χθες

11. Φυσάει θεός

12. Μυστικά και ήσυχα

Συντελεστές του δίσκου «Όπως μυστικά και ήσυχα...»

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης

Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης

Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου


Μουσικοί:

Αντώνης Γούναρης: Ακουστική, κλασική, δωδεκάχορδη κιθάρα, cumbus

Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν

Μάνος Αχαλινωτόπουλος: Kλαρίνο, ζουρνά, φλογέρες, νέι

Σπύρος Νίτης: Nτραμς στα: «Δεν μπορώ» και «Πέρασα χθες»

Νίκος Βαρδής: Ηλεκτρικό μπάσο στα: «Δεν μπορώ» και «Πέρασα χθες»

Νίκος Σιδηροκαστρίτης: Ντραμς στα: «Πες μου» και «Βόσπορος»

Βαγγέλης Ζωγράφος: Ακουστικό μπάσο

Μίμης Ντούτσουλης: Ακουστικό μπάσο στο «Ήρθε ένας μάγος»

Μανώλης Πάππος: Λαούτο

Νίκος Χατζόπουλος: Βιολί

Βαγγέλης Καρίπης: Κρουστά

Γιώργος Πανούσης: Φυσαρμόνικα στο «Δεν μπορώ»

Μανώλης Καραντίνης: Mπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, μαντολίνο, σάζι

Γιώργος Μαγκλάρας: Βιολί στο «Πες μου»

Αντώνης Απέργης: Nέι, ούτι, κανονάκι, φλογέρες

Γιώργος Ανδρέου: Πιάνο, πλήκτρα, μελόντικα

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κιθάρες στα: «Ήρθε ένας μάγος» και «Μυστικά και ήσυχα», νταραμπούκα στo «Της Κυριακής τα όνειρα»

Μιχάλης Αρμάγος: Ηλεκτρικές κιθάρες στα: «Δεν μπορώ» και «Πέρασα χθες», δωδεκάχορδη κιθάρα στο «Φυσάει θεός»

Επιλογή συνθετικών ήχων και προγραμματισμός: Ορέστης Πλακίδης, Ηλίας Αχλαδιώτης

Φωνητικά: Eλένη Τσαλιγοπούλου στο τραγούδι «Της Κυριακής τα όνειρα»


Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Αρμάγος

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ανδρέου, Μιχάλης Αρμάγος, Νίκος Ζούδιαρης, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ηχογράφηση και μίξη: Studio Sierra

Ηχολήπτες: Γιώργος Ανδρέου, Βαγγέλης Λάππας

Μίξη: Παναγιώτης Πετρονικολός, Γιώργος Ανδρέου

Digital mastering: Γιάννης Ιωαννίδης / D.P.H.

Χάραξη: Δημήτρης Νικολάου / D.P.H.

Ζωγραφικό εξωφύλλου: Άντης Ιωαννίδης

Φωτογραφία εσωφύλλου: Ντίνος Διαμαντόπουλος

Computer graphics: Selector Ltd.

(P)+(C) 1995 PolyGram Records S.A (Greece)

Στην αγορά του κόσμου

Τα τραγούδια του δίσκου:

1. Ζήνωνος

2. Στην αγορά του Αλ Χαλίλι

3. Το όνειρο

4. Πόθοι αδιέξοδοι

(Τραγούδι: Δήμητρα Γαλάνη)

5. Καθώς περνά η ώρα

6. Δύσκολοι καιροί

7. Τα φιλιά μου θα στα ?δινα

(Τραγούδι: Δήμητρα Γαλάνη)

8. Η μπαλάντα του μισθοφόρου

9. Όχι, μην κλαις

10. Το κουτί της Πανδώρας

11. Δεύτε τελευταίες εισπνοές

(Τραγούδι: Δήμητρα Γαλάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης)

Συντελεστές του δίσκου «Στην αγορά του κόσμου»

Μουσική: Νίκος Ζούδιαρης

Στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης

Ενορχήστρωση: Τάκης Μπουρμάς
Μουσικοί:

Παντελής Μπενετάτος: Πιάνο, keyboards

Σταύρος Αραπίδης: Ακουστική, ηλεκτρική, κλασική κιθάρα

Γιώργος Κοντογιάννης: Μπουζούκι, ούτι, μαντολίνο, τζουρά, τσουμπούς, λαούτο

Αχιλλέας Περσίδης: Λαούτο, στάμνα

Ηρακλής Βαβάτσικας: Ακορντεόν

Γιώργος Μαγκλάρας: Βιολί

David Lynch: Σαξόφωνο στο «Όχι μην κλαις»

Γρηγόρης Μελάκης: Τύμπανα στο «Όχι μην κλαις»

Μιχάλης Αρμάγος: Σόλο ηλεκτρική κιθάρα στο «Δεύτε τελευταίες εισπνοές»

Προγραμματισμός computer: Παντελής Μπενετάτος

Special effects: Βασίλης Δερτιλής

Φωνητικά: Δήμητρα Γαλάνη, Τάκης Μπουρμάς

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Γαλάνη

Επιμέλεια παραγωγής: Μιχάλης Αρμάγος

Ηχογράφηση: Studio Sierra

Ηχολήπτης: Κώστας Καλημέρης

Βοηθοί: Πόλυς Πιερόπουλος, Τάσος Μπακασιέτας

Προγραμματισμός computer (in house): Ηλίας Αχλαδιώτης

Χάραξη: Δημήτρης Νικολάου (G.P.I.)

Digital mastering: Γιάννης Ιωαννίδης (Digital)

Σύνθεση, σχεδίαση εξωφύλλου: Πέτρος Παράσχης

Φωτογραφίες εξωφύλλου: Δημήτρης Κοιλαλούς

Φωτογραφίες εσωφύλλου: Στράτος Καλαφάτης, Λίλα Σωτηρίου

Computer graphics: Selector Ltd.

(P)+(C) 1993 PolyGram Greece S.A.

Συμμετοχές


Γιώργος Χατζηπιέρης

Ο τεμπέλης δράκος και άλλες ιστορίες..

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι "Το καρυδότσουφλο" και το τραγούδι "Της πόλης τα φωτάκια" στο οποίο παίζει και ακουστική κιθάρα

Παραγωγή:Γιώργος Χατζηπιέρης

Ενορχήστρωση: Μάριος Τακούσιης

(P) + © 2005 Mercury / Universal Music S.A. (Greece), A Universal Music Company



Μανώλης Φάμελλος

Ποτέ όπως πριν

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερηνέυει το τραγούδι "Γαλάζια μυστικά"

Παραγωγή: Μανώλης Φάμελλος

(P) + © 2005 Sοny Music Entertainment (Greece) A.E.



Περιοδικό "ΜΕΤΡΟ"

Φωνές κρουστών

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει στο 5ο τραγούδι "Φωνή Κρουστών (Αλγερινη μελωδία)" κάνοντας φωνητικά καιrhythm vocal.

Παραγωγή: Περιοδικό ΜΕΤΡΟ

Απρίλιος 2005 - Τεύχος 11


Σοφία Παπάζογλου

Όσα σου μοιάζουν

O Αλκίνοος Ιωαννίδης είχε μαζί με τον Μιλτιάδη Παπαστάμου τη Διεύθυνση παραγωγής του δίσκου. Συμμετέχει επίσης ως ενορχηστρωτής, στιχουργός, αλλά και στα φωνητικά.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έγραψε τους στίχους στα τραγούδια:

«Όλα σου μοιάζουν»

«Σταβέντο»

«Στον καινούριο ουρανό»

Συμμετέχει στα φωνητικά του τραγουδιού «Σταβέντο».

Έκανε επίσης την ενορχήστρωση του συνόλου εγχόρδων στα τραγούδια «Ανάσα της βροχής» και «Στον καινούργιο ουρανό»

Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μιλτιάδης Παπαστάμου, Μανόλης Πάππος (7), Μάρκος Αλεξίου (10)

Παραγωγή: Universal Music

Διεύθυνση παραγωγής: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μιλτιάδης Παπαστάμου

(P) + © 2003 Mercury / Universal Music S.A. (Greece), A Universal Music Company


Μάνος Λοϊζος

20 Χρόνια μετά…

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Πρώτη Μαϊου»

Μουσική: Μάνος Λοϊζος

Στίχοι: Μάνος Λοϊζος

Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου

Από το δίσκο ΦΟΒΑΜΑΙ 1982

Παραγωγή: ΔΕΣΙΣ Α.Ε. Για τον ΜΕΛΩΔΙΑ FM 99,2

Επιμέλεια Παραγωγής: Οδυσσέας Ιωάννου

Συντονισμός Παραγωγής: Σια Αποκριού, Άννα Γιώτη

(P) + © 2002 ΔΕΣΙΣ Α.Ε. Για τον ΜΕΛΩΔΙΑ FM 99,2


Ηλίας Λιούγκος

«Το φιλί μου ταξιδεύει»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Εθελοντές»

Μουσική: Ηλίας Λιούγκος

Στίχοι: Ζωή Παναγιωτόπουλου

Ενορχήστρωση: Γιάννης Τσόλκας

Παραγωγή: EROS MUSIC

Επιμέλεια Παραγωγής: Νότης Μαυρουδής

(P) + © Απρίλιος 2002 EROS MUSIC Α.Ε.

Αερικά και φίλοι

«Διαφορετικοί»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Διαφορετικοί», μαζί με το Βασίλη Λέκκα και το μουσικό συγκρότημα Αερικά. Επίσης, στο ίδιο τραγούδι παίζει και κιθάρα.

Μουσική και στίχοι τραγουδιού: Κώστας Αντάρας

Παραγωγή: Γρηγόρης Φαληρέας

Μουσικές εκδόσεις Pop Eleven
Διονύσης Σαββόπουλος

«Σαββόραμα»

Ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει τραγούδια από τη θεατρική παράσταση «Αχαρνής», μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Νίκο Παπάζογλου, Σάκη Μπουλά και Fons Musicalis.

«Πάροδος»

«Το πανεράκι»

«Θεούλη του Φαλλού»

«Ευριπιδάκι»

«Παράβαση»

«Ευτυχισμένος άνθρωπος»

«Πάντα μπρος ταξιδιώτες»

«Έξοδος»

Μουσική – Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος

Ενορχήστρωση: Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάννης Ιωάννου

Παραγωγή: Universal Music

Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Σαββόπουλος, Κώστας Καλημέρης

(P) + © 2001 Mercury / Universal Music S.A. (Greece), a Universal Music Company

“Toy Story”

Sound track

O Aλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι

«Εγώ κι εσύ μαζί», μαζί με τον Τζίμη Πανούση.

Μουσική τραγουδιού: Randy Newman

Στίχοι τραγουδιού: Tζίμης Πανούσης

Francois Villon - Θάνος Μικρούτσικος

«Στον τόπο μου είμαι τέλεια ξένος»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης απαγγέλει τα ποιήματα:

«Μπαλάντα των κυράδων του παλιού καιρού»

«Επιτάφιο»

«Λαι ( Ροντό)»

Μετάφραση: Σπύρος Σκιαδαρέσης

Παραγωγός Εταιρία: MINOS - EMI

Παραγωγή: Θάνος Μικρούτσικος

(P) + © 2001 MINOS – EMI A.E.


Νίκος Κυπουργός

«Τα μυστικά του κήπου»

O Aλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει τα τραγούδια:

«Αίνιγμα»

Μουσική - Στίχοι τραγουδιού: Nίκος Κυπουργός

«Καράβι μου Καραβάκι» μαζί με τους Σαβίνα Γιαννάτου, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Δώρο Δημοσθένους.

Μουσική τραγουδιού: Νίκος Κυπουργός

Στίχοι τραγουδιού: Θωμάς Μοσχόπουλος

Ενορχήστρωση, διεύθυνση, μουσική παραγωγή : Νίκος Κυπουργός

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νίκος Κυπουργός

Παραγωγή: Σείριος

Οργάνωση παραγωγής: Mαρία Ματέ

Boηθός παραγωγής: Χάρης Βαφειάδης

(P) + © 2001 ΣΕΙΡΙΟΣ / SIRIUS


Apurimac

«Χωρίς Σύνορα»

4 τραγούδια για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα Ελλάδας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει ως ερμηνευτής στο τραγούδι

«Tσε Γκεβάρα (Hasta Siempre)», μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Χρήστο Θηβαίο, Μίλτο Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή και Apurimac (Daniel, Κωστή, Κώστα)

Μουσική: Carlos Puebla / Editora Musical De Cuba

Ελληνικοί στίχοι: Δέσποινα Φορτσερά

Ενορχήστρωση: Αpurimac

Παραγωγή: ΜINOS - EMI A.E.

Διεύθυνση Παραγωγής: Άγγελος Σφακιανάκης

(P) + © 2000 ΜINOS - EMI A.E.

Active Member

“Kramahopperrata ΙΙ”

O Aλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Η τέλεια παρεξήγηση».

Moυσική, ενορχήστρωση, παρουσίαση τραγουδιού: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στίχοι: B.D.FΟΧΜΟΟR - Αλκίνοος Ιωαννίδης

O Aλκίνοος Ιωαννίδης έπαιξε στο ίδιο τραγούδι λαούτο, κρουστά (μπεντίρ και καχον), βιολοντσέλο.

Παραγωγή: Warner Music Greece A.E.

(P) + © 2001 Warner Music Greece

«Χριστός Κύριος»

β΄ μέρος

Έργα Ελλήνων κλασσικών

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι».

Ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης (από το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ)

Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Διασκευή-Ενορχήστρωση: Νίκος Κυπουργός

Παραγωγή: Iερά Μονή Κουτλουμουσίου - Άγιο Όρος

Απρίλιος 2000, Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου


«Στον Π»

Aφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι

«Το μπλουζ του Αποχαιρετισμού».

Α΄ κυκλοφορία 1992 στο LP «Τα μπλουζ του πρίγκιπα».

Μουσική: Παύλος Σιδηρόπουλος

Στίχοι: Παύλος Σιδηρόπουλος

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έπαιξε στο ίδιο τραγούδι

μπάσο, κιθάρες, πλήκτρα, hit-hat.

Eπιμέλεια παραγωγής τραγουδιού: Bαγγέλης Λάππας, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Παραγωγή: MINOS – EMI Α.Ε.

Διεύθυνση Παραγωγής – επιμέλεια έκδοσης: Μάκης Μηλάτος, Άγγελος Σφακιανάκης

(P) + © 2000 MINOS – EMI Α.Ε.


«Τέσσερις δρόμοι για τον Ερωτόκριτο»

Γιώργος Κουμεντάκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων,

Νίκος Ξυδάκης, Ψαραντώνης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει τα τραγούδια:

«Αφεντόπουλος της Μυτιλήνης»

«Αφέντης της Μοθώνης»

«Αφέντης της Μακεδονίας»

«Αφέντης της Κορώνης»

«Αφέντης της Σκλαβουνιάς-Ρηγόπουλο της Κύπρου»

«Ερωτόκριτος –Κρητικός»

Ποίηση: Βιτσέντζος Κορνάρος

Μουσική: Νίκος Ξυδάκης

Ενορχήστρωση: Kora Michaelian

Παραγωγή: Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

Υπεύθυνη Παραγωγής: Ντόρα Ρίζου

(P) + © 2000 Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

Χαϊνηδες

«O ξιπόλητος πρίγκιπας»

O Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Η επιστροφή του ασώτου»

Mουσική: Δημήτρης Αποστολάκης

Στίχοι: Δημήτρης Αποστολάκης

Παραγωγή: 2000 Music Box International

Διεύθυνση Παραγωγής: Άκης Γκολφίδης

(P) + © 2000 Music Box International S.A.


Eλένη Τσαλιγοπούλου

«Αλλάζει κάθε που βραδυάζει»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου το τραγούδι

«Πάρε με στ’ όνειρο».

Mουσική και στίχοι τραγουδιού: Γιώργος Ανδρέου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έγραψε επίσης τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι

«Του Έρωτα σημάδι» που ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Ενορχήστρωση και εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Ανδρέου

Παραγωγή: Ακτή / Sony Music

Διεύθυνση Παραγωγής: Θύμιος Παπαδόπουλος

© 1999 Sοny Music Entertainment (Greece) A.E. /

« ΑΚΤΗ» & Ακτή. Sony Music Entertainment (Greece) A.E.


Μιχάλης Σιγανίδης

«Mικρές Αγγελίες»

Ο Αλκίνοος Iωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Ο διπλοπαρκαρισμένος»

Μουσική: Mιχάλης Σιγανίδης

Στίχοι: Μιχάλης Σιγανίδης

Παραγωγή: Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

(P) + © 1999 Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.


Διάφανα Κρίνα

«Κάτι Σαράβαλες Καρδιές»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έπαιξε βιολοντσέλο και φλογέρα στα τραγούδια:

«Άγριο μέλι», «Θέμεθλο» και «Το βλέμμα σου σακάτεψε τη μοίρα μου».

Παραγωγή: Wipe out records

Mουσική παραγωγή: Διάφανα Κρίνα και Λάμπρος Σφυρής

1998 Wipe out records


Άνεμος

Κώστας Χατζόπουλος-Κατερίνα Νιτσοπούλου

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Δρομέας», μαζί με την Κατερίνα Νιτσοπούλου.

Μουσική: Kώστας Χατζόπουλος

Στίχοι: Kώστας Χατζόπουλος

Ενορχήστρωση: Kώστας Χατζόπουλος

Αλκίνοος Ιωαννίδης-αναπτήρας Zippo

Παραγωγή: Warner Music 1998

Διεύθυνση Παραγωγής: Kώστας Χατζόπουλος, Πάνος Θεοφανέλλης

© 1998 Warner music greece s.a. a warner music group company


Μάνος Χατζιδάκις

«Χορός με τη σκιά μου»

Mε τη Δήμητρα Γαλάνη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη το τραγούδι «Mη τον ρωτάς τον ουρανό / All Alone Am I» από την κινηματογραφική ταινία «Tο νησί των γενναίων»

(1959) σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα.

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Στίχοι: Γιάννης Ιωαννίδης / Arthur Altman

Eνορχήστρωση: Nίκος Κυπουργός

Από ζωντανή ηχογράφηση στο Ηρώδειο το 1998, με το «Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις».

Διεύθυνση ορχήστρας: Λουκάς Καρυτινός

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Θεοφανόπουλος-Χατζιδάκις

(P) & © 1998 Μercury / PolyGram Records S.A. (Greece) a PolyGram company


Μανώλης Λιδάκης

«Ο ήλιος του Γενάρη»

O Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει ως στιχουργός στο τραγούδι «Αρετούσα».

Τη μουσική του τραγουδιού έγραψε ο Γιάννης Σπάθας και το ερμηνεύει ο Μανώλης Λιδάκης.

Παραγωγή: Ακτή / Sony Music

Eπιμέλεια Παραγωγής: Θύμιος Παπαδόπουλος

Επιμέλεια ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος

© 1998 Sony Music Entertainment (Greece) A.E.

AΚΤΗ & Ακτή ® Sony Music Entertainment (Greece) A.E.


Χάρις Αλεξίου

«Το παιχνίδι της αγάπης»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει στα τραγούδια:

«Η παλιά αγορά»

Β΄ φωνή: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Μουσική: Χάρις Αλεξίου, Χάρης Ανδρεάδης

Στίχοι: Χάρις Αλεξίου

«Χαμένα χρόνια»

Μουσική: Χάρις Αλεξίου

Ποίηση: Ιωάννης Πολέμης

Ενορχήστρωση: Χάρης Ανδρεάδης

Παραγωγή: Haris Productions - PolyGram

Διεύθυνση Παραγωγής: Κώστας Καλημέρης, Χάρις Αλεξίου

(P) + © 1998 Mercury / PolyGram Records S.A. (Greece), a PolyGram company
«Τραγούδια έγραψα για φίλους»

TRIBUTE στο Διονύση Σαββόπουλο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Οι παλιοί μας φίλοι»

Πρώτη έκδοση: Διονύσης Σαββόπουλος «Φορτηγό», Noέμβριος 1966

Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος

Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος

Ενορχήστρωση: Κλέων Αντωνίου, Γιάννης Γρηγορίου, Ισίδωρος Μουχλιανίτης, Μίλτος Παπαστάμου, Κώστας Περόγλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Παραγωγή: PolyGram

Σχεδιασμός, επιμέλεια και διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κυβέλος, Τάσος Φαληρέας

(P) + © 1998 Mercury / PolyGram Records S.A. (Greece), a PolyGram company
Χρίστος Τσιαμούλης

«Μονάχα για να ταξιδεύω»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει τα τραγούδια:

«Σαν τα κορίτσια που γελάν» μαζί με το Χρίστο Τσιαμούλη.

Μουσική: Χρίστος Τσιαμούλης

Στίχοι: Βασίλης Νικολαϊδης

«Σαν τ’ άγγιγμα σου»

Μουσική: Χρίστος Τσιαμούλης

Στίχοι: Xρίστος Τσιαμούλης

Ενορχήστρωση – Επιμέλεια Παραγωγής: Xρίστος Τσιαμούλης

Παραγωγή: Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

(P) + © 1997 Εταιρία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.


Διονύσης Σαββόπουλος

«Το ξενοδοχείο»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει ως ερμηνευτής, στα τραγούδια:

« Της γιατρειάς το ρίσκο» που ερμηνεύει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Στο τραγούδι συμμετέχουν επίσης, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Ορφέας Περίδης και ο Νίκος Ζιώγαλας.

(The Healing Game: Van Morrison) Exile Publishing Ltd. / PolyGram Music Publishing Ltd.

«Μια φορά σ’ αυτή τη ζήση» που ερμηνεύει ο Διονύσης Σαββόπουλος. Στο τραγούδι συμμετέχει επίσης ο Ορφέας Περίδης.

(Once in a Lifetime: David Byrne, Brian Eno, Christopher Frantz, Gerry Harrison, Martina Weymouth) Published by Index Music / EG Music Ltd.

Μεταφράσεις και διασκευές: Διονύσης Σαββόπουλος

Ενορχήστρωση: Σταύρος Λάντσιας-Διονύσης Σαββόπουλος και με τη βοήθεια των μουσικών

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κυβέλος, Τάσος Φαληρέας

(P) + © 1997 Mercury / PolyGram Records S.A. (Greece), a PolyGram company


Γιώργος Ανδρέου – Παρασκευάς Καρασούλος

«Μικρή πατρίδα»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Η μόνη αλήθεια»

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος

Ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Ανδρέου

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος

Καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Καραχάλιος

Μικρή Άρκτος copyright 1996


Διονύσης Σαββόπουλος

«Παράρτημα»

Σκηνές από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος»

Κορυφαίος: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει ως ερμηνευτής, στα τραγούδια:

«Η είσοδος του χορού» μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο, Βασίλη Χατζηνικολάου, Νένη Ζάππα και χορωδία.

«Θρεττανελό» μαζί με τους Διονύση Σαββόπουλο και Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

«Μιράκολο!» μαζί με το Διονύση Σαββόπουλο.

Μουσική, στίχοι, ενορχήστρωση και διεύθυνση: Διονύσης Σαββόπουλος

Στην ενορχήστρωση συνεργάστηκαν: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και οι μουσικοί

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Κυβέλος, Τάσος Φαληρέας

(P) + © 1996 PolyGram Records S.A. (Greece)

«Θαμώνες»

δώδεκα τραγούδια από τη Λευκωσία

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Συνάντηση»

Μουσική τραγουδιού: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στίχοι τραγουδιού: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έπαιξε ακουστική κιθάρα και λαούτο στο τραγούδι «Συνάντηση» και λαούτο στο τραγούδι «Πόλη» που έγραψε ο Στέλιος Στυλιανού.

Συμμετέχει επίσης στα φωνητικά του δίσκου.

Παραγωγή: Ήχος Ασπάλαθος, Λευκωσία, Κύπρος.

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Χατζηπιερής

1995 Ήχος Ασπάλαθος

ΛΥΡΑ Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων


Δημήτρη Παπαδημητρίου

«Mη φοβάσαι τη φωτιά»

Πρωτότυπη μουσική και τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς

«Μη φοβάσαι τη φωτιά»

O Αλκίνοος Ιωαννίδης ερμηνεύει το τραγούδι «Kοίτα-Κοίτα»

Mουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

Eνορχήστρωση: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Παπαδημητρίου

(P) + © 1994 PolyGram Records S.A. (Greece)

«Η Δήμητρα Γαλάνη στο Χάραμα»

Μέρος Πρώτο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παίζει κρουστά και συμμετέχει στα φωνητικά.

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση παραγωγής: Λίνα Νικολακοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη

(P)+© 1994 PolyGram Greece S.A.


«Η Δήμητρα Γαλάνη στο Χάραμα»

Μέρος Δεύτερο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συμμετέχει στα ομαδικά τραγούδια.

Παραγωγή: PolyGram

Διεύθυνση παραγωγής: Λίνα Νικολακοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Κώστας Καλημέρης

(P)+© 1996 PolyGram Records S.A. (Greece)


Αλκίνοος Ιωαννίδης:http://www.alkinoos.gr/

http://www.mousikorama.gr/