English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τσαϊρέλη Μόρφω - Βιογραφικό & δισκογραφία

Γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στα ΤΕΙ Λογιστικής αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Ξεκίνησε να τραγουδάει την Άνοιξη του 92 κοντά στην αδερφή της Νίκη και τα αδέρφια Δημήτρη και Βασίλη Πρατσινάκη.

Μουσικόραμα - Τσαϊρέλη ΜόρφωΛίγο αργότερα κατεβαίνει στην Αθήνα κοντά στον Κώστα Καλδάρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Ηλία Λιούγκο και τον Κώστα Παυλίδη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με σημαντικούς νέους συνθέτες και τραγουδοποιούς της νέας μουσικής σκηνής όπως τους Γιώργο Ανδρέου, Χρήστο Τσιαμούλη, Στέλιο Βαμβακάρη, Ηρακλή Βαβάτσικα, Παντελή Θαλασσινό καθώς και με σπουδαίους τραγουδιστές όπως τους Δημήτρη Μητροπάνο, Κώστα Μακεδόνα, Γιάννη Κότσιρα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μελίνα Κανά, Σοφία Εμφιετζή, Δημήτρη Κοντογιάννη, Αλέξη Παρχαρίδη, Νίκο Κουρουπάκη Ανδρέα Καρακότα, Αναστασία Μουτσάτσου κ.ά.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Φραγκίσκο Βούτσινο και την Άννα Διαμαντοπούλου .

Δισκογραφικά συμμετείχε στην «Μικρή πατρίδα» των Ανδρέου-Καρασούλου, στις «Κωμόπολεις» των Λιούγκου-Ζωής Παναγιωτοπούλου, στο «Πιο μεγάλο ψέμα» του Σταυριανού, στο δίσκο του Σύριου συνθέτη, που ζει στην Ελλάδα Ziant Rampant, με τίτλο "MAWJET TARAB" καθώς και σε δίσκους με συλλογές από λαϊκά τραγούδια. Τον Απρίλιο του '99 κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πες μου Ψυχή» σε τραγούδια των Κωστή Καλδάρα και Ηρακλή Βαβάτσικα.

Τον Δεκέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το δίσκο «Για φωνή και ακορντεόν» με τη σύμπραξη του Ηρακλή Βαβάτσικα, σε ένα ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών για ακκορντεόν και φωνή.
Από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι και το χειμώνα του 2008, συνεργάστηκε στενά με 2 σπουδαίους συνθέτεςκαι κιθαρίστες, τον Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμετείχε επίσης στον πολυσυμμετοχικό δίσκο του Νότη Μαυρουδή σε στίχους του Ηλία Κατσούλη με τίτλο "CARTE POSTALE", που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2006. Τον περασμένο Μάρτιο κυκλοφόρησε ο δίσκος «Επειδή είσαι εσύ» από το Μουσικό ταχυδρομείο, σε στίχους και μουσική του Τάσου Ποταμιάνου.
Στο δίσκο αυτό συμμετέχει και η Ελένη Τσαλιγοπούλου όπου μοιράζονται το τραγούδι που ήδη έχει ξεχωρίσει «Μεθυσμένα Καλοκαίρια».

Δισκογραφία

Μουσικόραμα - 1996 - Κωμοπόλεις - Ηλίας Λιούγκος,Τσαϊρέλη
Μουσικόραμα - 1996 - Μικρή πατρίδα - Γιώργος Ανδρέου, Καρασούλος, Θεοχαρίδης, Τσαϊρέλη, Νταλάρας, Τσαλιγοπούλου, Ιωαννίδης, Θεοχαρίδης
Μουσικόραμα - 1998 - Το πιο μεγάλο ψέμα - Σταυριανός Γιώργος, Μητσιάς, Θαλασσινός, Βενετσάνου, Τσαϊρέλη, Καλλιφατίδης, Γεωργία Λάκη
Μουσικόραμα - 1999 - Πες μου ψυχή μου - Τσαϊρέλη Μόρφω
Μουσικόραμα - 1999 - 50 έξτρα - Τα παιδιά από τη Πάτρα και άλλοι
Μουσικόραμα - 2000 - MAWJET TARAB - Τσαϊρέλη Μόρφω
Μουσικόραμα - 2001 - Καρδιά μου τα είδες όλα - Ποταμιάνος Τάσος, Κώστας Βασίλιαγκος, Τσαϊρέλη Μόρφω
Μουσικόραμα - 2002 - Για φωνή και ακκορντεόν - Τσαϊρέλη, Βαβάτσικας
Μουσικόραμα - 2005 - Η καρδιά του κτήνους - Ηρακλή Βαβάτσικα, Τσαϊρέλη Μόρφω
Μουσικόραμα - 2006 - Carte postale - Νότης μαυρουδής και άλλοι
Μουσικόραμα - 2008 - Επειδή είσαι εσύ - Τσαϊρέλη Μόρφω, Τάσος Ποταμιάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: