English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Καραντζή Νεκταρία - Βιογραφικό & δισκογραφία

Νεκταρία Καραντζή κατάγεται από την Λακωνία. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με master στον Τομέα Ποινικού Δικαίου από τη Νομική Σχολή Αθηνών,

Νεκταρία Καραντζήείναι σήμερα υποψήφια διδάκτωρ, με ειδίκευση στα θέματα Ποινικής Προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων (δηλαδή θέματα που αφορούν σε παντός είδους καλλιτεχνικές δημιουργίες), με τα οποία και αποκλειστικά πλέον ασχολείται, σε ό, τι αφορά στο χώρο της Νομικής.

Αριστούχος με διάκριση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Πειραιά, είναι ψάλτρια από τα 9 της χρόνια σε διάφορους ναούς, μεταξύ των οποίων ο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Μαλακάσας, το Ι.Η. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού (γνωστό ως μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου) και ο Ι.Ν. Παναγίας "Ρόδον το Αμάραντον" στην Καλλίπολη Πειραιά, στον οποίο ψάλλει έως σήμερα. Στη βυζαντινή μουσική μαθήτευσε κυρίως κοντά στον πρωτοψάλτη και καθηγητή Β.Μ., φιλόλογο-θεολόγο κ. Δημήτρη Βερύκιο.

Από το 2004, συνεργάζεται μόνιμα, σε συναυλίες και δισκογραφία, με τον μεγάλο δάσκαλο της δημοτικής μας παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, στον οποίο μαθήτευσε στο παραδοσιακό τραγούδι Θράκης, Μ. Ασίας και Μακεδονίας.

Συνεργάζεται επίσης με τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο, σε συναυλίες με έργα του και σε δισκογραφία. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Θάνο Πετράκη και την Ντίνα Γουδιώτη και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και δυτικής μουσικής.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:
1. κασέτα: "Ιησού Γλυκήτατε" (εκδ. 1993) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γέροντα Πορφύριο).
2. κασέτα: "Υμνήσωμεν πάντες θεοπρεπώς" (εκδ. 1996) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γέροντα Πορφύριο).
3. κασέτα: "Ευλογητός ο Θεός" (εκδ. 1998) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γέροντα Πορφύριο).
4. κασέτα και cd: "Προκαθάρωμεν εαυτoύς" (εκδ. 2001) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γέροντα Πορφύριο).
5. κασέτα και cd: "Μικρός Παρακλητικός Κανόνας" (υπό έκδοση) (με τον Γέροντα Πορφύριο).
6. διπλό CD: "Όταν οι Δρόμοι Συναντιούνται" (εκδ. 2004, Μελωδικό Καράβι και Sony), με τον Χρόνη Αηδονίδη, με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης και της Μ.Ασίας και βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους.
7. διπλό CD/DVD: "ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ" (εκδ. 2006, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος), με τον Χρόνη Αηδονίδη και τον καθηγητή βυζαντινής μουσικής, Δημήτρη Βερύκιο, με βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, που ακουστηκαν στην σειρά της ΕΤ1 "Επικράνθη", παραγωγής 2005.
8. cd: "Το δαχτυλίδι του αυτοκράτορα" (εκδ. 2006, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος) το οποίο συνοδεύει το ομώνυμο βιβλίο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, στο οποίο συμμετέχω ερμηνεύοντας δύο τραγούδια σε μουσική του συνθέτη Γιώργου Βούκανου.
9. συλλεκτικό cd: "1936-2006: Αποστολική Διακονία/70 χρόνια προσφοράς στην Εκκλησία και τους λαούς του κόσμου" (εκδ. 2006, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος), με βυζαντινούς ύμνους.

10. cd: "Να τα πούμε;" της Εστουδιαντίνας (Μουσικό Καμπανάκι, 2009)

11. συλλεκτικό cd "Χρόνης Αηδονίδης, ο δάσκαλος της παράδοσης" έκδ. περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ (Νοέμβριος 2009)

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:
Συμμετείχε στην μουσική σειρά εκπομπών «Επικράνθη» που προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΤ1, ερμηνεύοντας βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, με συντελεστές επίσης: τον Χρόνη Αηδονίδη και τον Δημήτρη Βερύκιο στην απόδοση βυζαντινών εκκλησιαστικών ύμνων και τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κοραλία Καράντη στην απαγγελία κειμένων των Ιερών Ευαγγελίων.


Την περίοδο αυτή ετοιμάζει το λεύκωμα-βιογραφία του Χρόνη Αηδονίδη και τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: