Χαλκιάς Λάκης - Βιογραφικό
Λάκης Χαλκιάς γεννήθηκε στα Γιάννενα. Γιος του κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά. Ανήκει στην Τέταρτη γενιά της οικογένειας των ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ, που είναι η μεγαλύτερη μουσική οικογένεια στη χώρα μας.
Ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι από 7 ετών. Στα 16 του εργάζεται σαν επαγγελματίας και στα 18 του ηχογραφεί τους πρώτους του δίσκους, των Θεόδωρου Δερβενιώτη- Κώστα Βίρβου. Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο, τζουρά, ούτι.
Από το 1960 μέχρι το 1967 εμφανίζεται πλάι στη Σωτηρία Μπέλλου, Στέλιο Καζαντζίδη, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιώργo Ζαμπέτα και άλλους, ενώ συνεργάζεται με τους μεγάλους ρεμπέτες: Μάρκο Βαμβακάρη, Γιάννη Παπαϊωάννου και Βασίλη Τσιτσάνη. Την ίδια εποχή, τα καλοκαίρια παίρνει μέρος με το συγκρότημα της οικογένειας των ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ σε πανηγύρια, γάμους και άλλες λαϊκές εκδηλώσεις.
Το 1967, φεύγει για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά μέχρι το 1971, και μεταξύ άλλων συνεργάζεται με τον Άντονι Κουήν για την τηλεόραση της πόλης του Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, στην παρουσίαση του έργου: «ΖΟΡΜΠΑΣ» των Μίκη Θεοδωράκη - Νίκου Καζαντζάκη. Το 1971, επιστρέφει στην Ελλάδα και αρχίζει να ηχογραφεί λαϊκά τραγούδια σε συνεργασία με τους Αντώνη Κατινάρη - Κώστα Ψυχογιό, Χρ. Νικολόπουλο-Πυθαγόρα, Λουκ. Κηλαϊδόνη, (ΤΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ) και τον Γιάν. Μαρκόπουλο, όπου λαμβάνει μέρος στα πιο σημαντικά έργα του συνθέτη όπως: «O ΣΤΡΑΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ» του Γιώρ. Σεφέρη. «ΘΗΤΕΙΑ», «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ» «ΟΡΟΠΕΔΙΟ» «ΕΡΓΑΤΕΣ».
Το 1977, θα κυκλοφορήσει σε δίσκο η σημαντικότερη δουλειά του συνθέτη Γ. Μαρκόπουλου «ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ», ποίηση Διον. Σολωμού. Στο έργο αυτό, οι ερμηνείες των Νίκου Ξυλούρη και Λάκη Χαλκιά καθώς και της Ειρήνης Παπά που παίρνει μέρος στους βασικούς ρόλους θα αφήσουν εποχή. Toν ΑΥΓΟΥΣΤΟ 81, ο Χαλκιάς με το συγκρότημά του ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αυστραλία.
Αποκορύφωση της περιοδείας αυτής στην Αυστραλία είναι στο Σίδνευ, στο θέατρο «ΟΠΕΡΑ ΧΑΟΥΖ». Τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 1982, στο «ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ» (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ) ο Λάκης Χαλκιάς παρουσιάζει την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ γιορτάζοντας τα «125 ΧΡΟΝΙΑ» συνεχούς προσφοράς της οικογένειας στην Δημοτική Παραδοσιακή μας μουσική και όχι μόνο. Το 1984, δέχεται την πρόταση της Ασπασίας Παπαθανασίου να μελοποιήσει αποσπάσματα από την «ΙΛΙΑΔΑ» του ΟΜΗΡΟΥ σε μετάφραση του Νίκου Καζαντζάκη - Γιάν. Κακριδή, για λογαριασμό της Ελληνικής Ραδ/νίας (Ε.Ρ.Α - 2).
Τον ίδιο χρόνο συνεργάζεται επίσης με τον συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη στο έργο: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» του Ν. Καζαντζάκη που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στο Ηράκλειο Κρήτης και στο «ΗΡΩΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φεστιβάλ Αθηνών). Το 1992, ο Λ.Χ. ολοκληρώνει το μουσικό έργο, «2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» (Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα), που ο ίδιος το αποκαλεί - έργο ζωής - αφού για να το ολοκληρώσει ο καλλιτέχνης χρειάστηκε να δουλέψει γι’ αυτό περίπου -8- χρόνια μελετώντας και ερευνώντας προς όλες τις κατευθύνσεις.
Στις 11 Απριλίου 1995, με πρωτοβουλία της Γ.Σ.Ε.Ε. το μουσικό έργο «2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» παρουσιάζεται ολοκληρωμένο στο «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ», όπου και ηχογραφείται ζωντανά. Αρχές του 1996, ο Λ. Χαλκιάς παρουσιάζει τον νέο του δίσκο με τον γενικό τίτλο: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ». 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2000. Ο Λάκης Χαλκιάς σε πρώτη συνεργασία με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή ερμηνεύει το έργο του συνθέτη με τον τίτλο: «ΚΑΤΑΧΝΙΑ», με πρωτοβουλία και διοργάνωση της συναυλίας από την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η παρουσίαση έγινε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.
Στις 28 ΜΑΪΟΥ του 2002 έρχεται η μεγάλη δικαίωση για τον Λ. Χαλκιά και βέβαια από τις κορυφαίες στιγμές της καλλιτεχνικής καριέρας, αφού το έργο ζωής για τον ίδιο, ¨2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ¨ παρουσιάζεται στο ¨ΗΡΩΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ¨. ΙΟΥΝΙΟΣ ΤΟΥ 2002, και ο Λ. Χαλκιάς παρουσιάζει έναν ακόμα δίσκο (CD) Με τραγούδια παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τον γενικό τίτλο: «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ».
Στις 5 Ιουνίου του 2003, Το μουσικό έργο: ¨2500 Χρόνια Ελληνική Μουσική¨ με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, και του Πολιτιστικού Φορέα ¨ΑΚΡΟΘΕΑΜΑ¨, παρουσιάστηκε στη Ζυρίχη (Ελβετία) σε ένα από τα ωραιότερα Θέατρα Όπερας της Ευρώπης, στο ¨TONHALLE ZURICH¨, εκτός από τους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν, την Νένα Βενετσάνου, το Νικήτα Τσακίρογλου και την 12μελή ορχήστρα, πήραν μέρος: οι Ελβετοί καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου του μαέστρου και Διευθυντού Pedro Cortina, της ορχήστρας Camerata Cortinas Ζυρίχης και της Χορωδίας Kammerchor St.Georg Kaltbrunn, 17, Μαρτίου 2004, ο Χαλκιάς ταξιδεύει για μια ακόμη φορά για την Αυστραλία καλεσμένος από την ελληνική Κοινότητα τον Πολιτιστικό Οργανισμό ¨ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2004¨ Της Μελβούρνης, παίρνοντας συγχρόνως μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ του Σύδνεϊ, και της Αδελαΐδας. Απρίλιος του 2005, κυκλοφορεί ο νέος διπλός δίσκος ακτίνας του καλλιτέχνη με τίτλο: «36 Τραγούδια της ΗΠΕΙΡΟΥ με τον ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ» από την FM Record. Μάιος 2006, ένας νέος δίσκος ακτίνας κυκλοφορεί με τίτλο: ¨ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ¨ από την εταιρεία ¨ΠΡΟΤΑΣΗΣ¨ με λαϊκά τραγούδια που ο Λ. Χαλκιάς πρώτο-τραγούδησε σε δίσκους 45 στροφών από το 1962 έως το 1966. 18. 20. & 21 Ιανουαρίου 2007, ο Χαλκιάς συναντιέται ξανά με τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, και τραγουδάει το έργο του συνθέτη σε στίχους Γ. Σκούρτη τους ¨ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ¨.
Τον Μάρτιο του 2007, ο Λάκης συνεχίζει την συνεργασία του με το Γιάννη Μαρκόπουλο παρουσιάζοντας στο κατάμεστο ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON, το κορυφαίο έργο του συνθέτη «ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» του Διονυσίου Σολωμού, μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες όπως: ο Μάριος Φραγκούλης, και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επίσης τους ηθοποιούς: Άννα Συνοδινού, και ο Γρηγόρης Βαλτινός.
18, Απριλίου 2007, ο Λάκης Χαλκιάς, συμμετέχει στην μεγάλη συναυλία που έδωσε ο συνθέτης Γιαν. Μαρκόπουλος παρουσιάζοντας το έργο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» αφιέρωμα στα 150 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, στο Θέατρο «BADMINTON» μαζί με τους Μάριο Φραγκούλη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, και τους Ηθοποιούς, Άννα Συνοδινού και τον Γρηγόρη Βαλτινό.
18, Απριλίου ο καλλιτέχνης αναχωρεί για τη Κύπρο και παρουσιάζει στο Δήμο Στροβόλου, Λευκωσίας το μουσικό δρώμενο με τον γενικό τίτλο: «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Μαζί του έχει την 12μελή ορχήστρα με την διεύθυνση του Χρήστου Χαλκιά.Το πρόγραμμα περιλάμβανε, εκκλησιαστικούς ύμνους, Λαϊκούς Θρήνους, Νεότερο Λαϊκό και Δημοτικό τραγούδι.
Τον ίδιο χρόνο, τον Ιούλιο, καλεσμένος από το Διεθνές Φεστιβάλ ¨Jerousalem Festival 08¨ που διοργανώνεται από την Yabous prodution (Παλαιστινιακή πολιτιστική οργάνωση) της Ιερουσαλήμ, ταξιδεύει με το συγκρότημά του, για πρώτη φορά στην Ιερουσαλήμ, παρουσιάζοντας ένα ελληνικό πρόγραμμα με τίτλο: ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ¨ επίσης, τραγούδησε στα αραβικά ένα τραγούδι του μεγάλου Λιβανέζου συνθέτη και φίλου Marcel Khalife.
Από τις αρχές του 2007 ο Λ. Χαλκιάς ετοιμάζει μια δισκογραφική δουλειά που έχει ως θέμα τα παραδοσιακά τραγούδια της Ρούμελης με τον γενικό τίτλο: ¨ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ¨Ρούμ-ελη γαία λαλέουσα¨ (διπλό CD με 35 παραδοσιακά τραγούδια) και αυτό τον καιρό φτάνει προς το τέλος της. Μια εργασία που ο καλλιτέχνης αποκαλεί πολιτιστική πυξίδα για την παραδοσιακή μουσική ολόκληρης της Ρούμελης.
Μάρτιος 2009 ετοιμάζεται συγχρόνως μια εκπληκτική Λαϊκή δισκογραφική δουλειά στα στούντιο μια συνεργασία του Λάκη Χαλκιά με έναν από τους πιο πετυχημένους, αλλά και πιο γνήσιους λαϊκούς συνθέτες της εποχής μας τον Βαγγέλη Κορακάκη με τον τίτλο: ¨ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ¨ που πολύ γρήγορα θα είναι έτοιμη (κυκλοφόρησε Σεπτέμβρης 2009) για να την απολαύσει ο κόσμος που αγαπάει το ωραίο κλασικό λαϊκό μας τραγούδι. Αθήνα, 20/02/2009
Δισκογραφία
1973 ο Στρατής ο Θαλασσινός ανάμεσα στους αγάπανθους - Μαρκόπουλος γιάννης, Νίκος Ξυλούρης, Λάκης χαλκιάς, Κιουρκτσόγλου Ιωάννα, Μέμη Σπυράκου
1973 - Μικροαστικά - Κηλαηδόνης Λουκιανός, Χαλκιάς Λάκης, Ρουσέας Νίκος, Κιουρτσόγλου Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίμης
1974 - Θητεία - Μαρκόπουλος Γιάννης, Γαργανουράκης Χαράλαμπος, Χαλκιάς Γιάννης, Τάνια Τσανακλίδου Μουσικόραμα - 1974 - Μετανάστες - Μαρκόπουλος Γιάννης, Χαλκιάς Λάκης, Βίκη Μοσχολιού, Γιώργος Σκούρτης
1974 - Θεσσαλικός κύκλος - Μαρκόπουλος Γιάννης, Χαλκιάς Λάκης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μοσχολιού Βίκη, Λιζέτα Νικολάου, Σιδηρόπουλος Παύλος
1973 - Ο Στρατής ο Θαλασσινός ανάμεσα στους αγάπανθους - Μαρκόπουλος γιάννης, Νίκος Ξυλούρης, Λάκης χαλκιάς, Κιουρκτσόγλου Ιωάννα, Μέμη Σπυράκου
1973 - Μικροαστικά - Κηλαηδόνης Λουκιανός, Χαλκιάς Λάκης, Ρουσέας Νίκος, Κιουρτσόγλου Ιωάννης, Χρυσομάλλης Μίμης
1974 - Θητεία - Μαρκόπουλος Γιάννης, Γαργανουράκης Χαράλαμπος, Χαλκιάς Γιάννης, Τάνια Τσανακλίδου
1974 - Μετανάστες - Μαρκόπουλος Γιάννης, Χαλκιάς Λάκης, Βίκη Μοσχολιού, Γιώργος Σκούρτης
1974 - Θεσσαλικός κύκλος - Μαρκόπουλος Γιάννης, Χαλκιάς Λάκης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μοσχολιού Βίκη, Λιζέτα Νικολάου, Σιδηρόπουλος Παύλος
1975 - Ανεξάρτητα - Βίκη Μοσχολιού, Νίκος Ξυλούρης, Λάκης Χαλκιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Λιζέτα Νικολάου, Αλεξάνδρα, Παύλος Σιδηρόπουλος
1975 - Ανεξάρτητα
Βίκη Μοσχολιού, Νίκος Ξυλούρης, Λάκης Χαλκιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Λιζέτα Νικολάου, Αλεξάνδρα, Παύλος Σιδηρόπουλος
Προσωπικοί Δίσκοι
"ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΙΚΟ" Columbia 1963 (45 Στροφές)
(Μουσική: Θεόδωρου Δερβενιώτη - Στίχοι: Κώστα Βίρβου)
"Μ' ΕΚΑΨΕΣ Μ' ΕΚΑΨΕΣ" Columbia 1963 (45 Στροφές)
(Μουσική: Θεόδωρου Δερβενιώτη - Στίχοι: Κώστα Βίρβου)
"ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ" Columbia 1963 (45 Στροφές)
(Μουσική: Θεόδωρου Δερβενιώτη - Στίχοι: Κώστα Βίρβου)
"ΑΓΑΠΩ ΑΓΑΠΩ" Nina 1963 (45 Στροφές)
Μουσική - Στίχοι: Λάκη Χαλκιά
"ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΜΗ ΡΩΤΑΣ" Nina 1963 (45 Στροφές)
Mουσική: Λάκη Χαλκιά - Στίχοι: Λάκη Τσόλη
"ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ" Music Box 1964 (45 Στροφές)
(Μουσική - Στίχοι (Θεόδωρου Πολυκανδριώτη)
"ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ" Music Box 1964 (45 Στροφές)
(Μουσική: Θεόδωρου Δερβενιώτη - Στίχοι: Κώστα Βίρβου)45 Στροφές
"ΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ" Music Box 1964 (45 Στροφές)
(Μουσική: Θεόδωρου Δερβενιώτη - Στίχοι: Κώστα Βίρβου)
"ΝΥΧΤΩΣΕ" Nina 1963 -64 (45 Στροφές)
Μουσική - Στίχοι: Λάκη Χαλκιά - Χρ. Χαλκιά
ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ : Τ' AIDONIA A.H. RECORDS N.Y. 1963-4 ( L.P.)
'"ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑΒΕΡΝΑ" Lura 1965 (45 Στροφές)
Μουσική - Στίχοι : Γιάννη Παπαϊωάννου
"ΣΤΡΑΤΗΣ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ" Columbia 1963 (L.P.) συμμετοχή
Μουσική: Γιάννη Μαρκόπουλου- Ποίηση: Γιώρ. Σεφέρη
"ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ" Columbia 1972 - 73 (L.P.) συμμετοχή
Μουσική: Λουκ. Κηλαϊδόνη - Στίχοι: Γιάν. Νεγραπόντη
"ΘΗΤΕΙΑ" Columbia 1972 - 73 (L.P.) συμμετοχή
Μουσική: Γιάννη Μαρκόπουλου - Ποίηση: Μάνου Ελευθερίου
"ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" Columbia 1974 (L.P.)
Μουσική: Γιαν. Μαρκόπουλου - Στίχοι: Γιωρ. Σκούρτη
"ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ" Columbia 1974-75 (L.P.)
Μουσική: Γιάν. Μαρκόπουλου - Στίχοι: Κώστα Βίρβου
"ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ" Columbia 1975 (L.P.) συμμετοχή
Μουσική: Γιάννη Μαρκόπουλου - Διάφοροι Στιχουργοί & ποιητές
"ΟΡΟΠΕΔΙΟ" Columbia 1975 - 76 (L.P.)
Μουσική: Γιάν. Μαρκόπουλου - Ποίηση: Μιχάλη Κατσαρού
"ΕΡΓΑΤΕΣ" Columbia 1976 (L.P.)
Μουσική - Στίχοι: Γιαν. Μαρκόπουλου
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ" Columbia 1977 (L.P.)
Μουσική: Γιάν. Μαρκόπουλου - Ποίηση: Διον. Σολωμού
"ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ¨" Columbia 1978 (L.P.)
Παραδοσιακά τραγούδια (Διασκευή Λάκη & Χρήστου Χαλκιά)
"ΛΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ" Columbia 1979 (L.P.)
Μουσική: Απόστ. Καλδάρα - Διάφοροι Στιχουργοί
"ΡΙΖΕΣ" Columbia 1980 (L.P.) συμμετοχή
Δημοτικά & Λαϊκά τραγούδια (Διασκευή Γιαν. Μαρκόπουλου)
"ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ" Columbia 1981 (L.P.)
Μουσική: Μάριου Τόκα - Ποίηση: Γιάννη Ρίτσου
"ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" Columbia 1982 (L.P.)
Παραδοσιακά τραγούδια (Διασκευή Λάκη & Χρήστου Χαλκιά
"ΚΕΦΙ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ...ΧΑΜΟΣ" Δισ. Συν. Καλ. 1985
Δημοτικά & Λαϊκά τραγούδια (διασκευή Λάκη & Χρήσ. Χαλκιά
"ΕΙΡΗΝΗ" Maxi Single Δισ. Συν. Καλ. 1985
Mουσική: Λάκη Χαλκιά - Στίχοι: Δημ. Λεοντάρη
"ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ" Δισ. Συν. Καλ. 1986
Μουσική: Βασ. Τσαμούλη - Ποίηση: Παλαιστίνιων Ποιητών
"ΟΔΥΣΣΕΙΑ" Δισ. Συν. Καλ. 1986 συμμετοχή
Μουσική: Νίκου Μαμαγκάκη - Ποίηση: Νίκου Καζαντζάκη
"ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΒΡΑΔΙ¨" Polygram 1988
Μουσική: Αντ. Στεφανίδη - Στίχοι: Βασ. Παπαδόπουλου
"ΑΦΡΙΚΗ ΤΩΡΑ" Philips 1989
Μουσική: Γιώρ. Κατσαρού - Στίχοι: Αφρικανών Ποιητών - Μετάφραση: Δημ. Ιατρόπουλου
"ΜΗΝ ΤΡΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" Columbia 1990 -91 (L.P.) συμμετοχή
Mουσική: Γιώρ. Κατσαρός - Ποίηση: Δημ. Ιατρόπουλου
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" Warner music 1992
Παραδοσιακά τραγούδια (Διασκευή: Λάκη & Χρησ. Χαλκιά
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ" Strofes Music 1996
Mουσική: Λάκη Χαλκιά - Στίχοι: Γεωργίου Σουρή, Γιάν. Κακουλίδη & άλλων
"2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ" Κ. Ε. Μ. ΧΑΛΚΙΑΣ 1999-2000
ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ (Από τον Όμηρο μέχρι σήμερα)
"ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ" CENTRAL MUSIC" CM2007- 2002
Παραδοσιακά τραγούδια (Διασκευή: Λάκη & Χρησ. Χαλκιά
"Ξηγημένα & παρεξηγημένα" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (FM RECORDS) 2003 συμμετοχή
Παλιά και νέα λαϊκά τραγούδια από διάφορους συνθέτες
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΝΘΕΤΕΣ Βασίλης Τσιτσάνης" (FM RECORDS) 2004 συμμετοχή
Παλιά λαϊκά τραγούδια μεγάλες επιτυχίες
"EΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ Χρήστος Νικολόπουλος" (FM RECORDS) 2004 συμμετοχή
Παλιά λαϊκά τραγούδια μεγάλες επιτυχίες
"EΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ Απόστολος Καλδάρας" (FM RECORDS) 2004 συμμετοχή
Παλιά λαϊκά τραγούδια μεγάλες επιτυχίες
"36 τραγούδια της Ηπείρου με τον Λάκη Χαλκιά" (FM RECORDS) 2005
Παραδοσιακά τραγούδια από όλη την ΗΠΕΙΡΟ
"ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ"PROTASIS" 2006
Λαϊκες συνθέσεις του Λ.Χαλκιά & μεγάλες επιτυχίες του 62-65 (Πρώτη δισκογραφία)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου