English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

                   Θαλασσινός Παντελής - Βιογραφικό & δισκογραφία


Ο Παντελής Θαλασσινός γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Ιουνίου του 1958 από γονείς νησιώτες. 0 πατέρας του Μιχάλης από τον Αι Γιώργη το Συκούση της Χίου, κι η μάνα του Ευαγγελία από τη Σέριφο. Σε ηλικία δυο χρονών εγκαταστάθηκε στη Χίο όπου πήγε και σχολείο και σε ηλικία επτά ετών πρωτοάρχισε να παίζει μαζί με τον αδερφό του τον Γιάννη κιθάρα, από πρακτικά μαθήματα που έπαιρναν από τους μουσικούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου, που δούλευε ο πατέρας του.


Τον Φλεβάρη του 1967 ξαναγυρίζει όλη η οικογένεια (που έχει γίνει πλέον πενταμελής με τον ερχομό της Γαριφαλιάς) στον Πειραιά και μένουν στο Κερατσίνι στο πατρικό σπίτι της μάνας του. Μαζί με τον Γιάννη αρχίζουν να συμμετέχουν σε γκρουπάκια παίζοντας ροκ μουσική του 70, και τελειώνοντας το Γυμνάσιο το 1976, ο Γιάννης φεύγει για Ιταλία και ο Παντελής μπαρκάρει με το Καπετάν Σταμάτης ένα φορτηγό "μενεραλάδικο" και κάνει ένα γύρο του κόσμου. Στην Ιαπωνία αγοράζει μια κλασσική κιθάρα και αρχίζει να παίζει για πρώτη φορά ελληνικό ρεπερτόριο. Ξεμπαρκάροντας το 77, αρχίζει να δουλεύει επαγγελματικά - ερασιτεχνικά σε διάφορες μπουάτ δουλεύοντας παράλληλα και το πρωί στην Ακτή Μιαούλη σε ένα ναυτιλιακό Πρακτορείο την ΤΡΑΝΣΜΕΔ.

Παρουσιάζεται στο στρατό τον Φλεβάρη του 80 και παίρνει μετάθεση για τα Ρύζια του Έβρου αλλά σε έξι μήνες παίρνει μετάθεση για το διπλανό χωριό (ακριβώς στα σύνορα) στις Καστανιές από όπου και απολύθηκε με θητεία 22μηνη τον Δεκέμβρη του 81.

Ξαναγυρίζει στη δουλειά του ως ναυτιλιακός υπάλληλος και αρχίζει να δουλεύει και το βράδυ σε ταβέρνες και μπουάτ του Πειραιά (Παραφέλες, Σωτήρης, ΠΕΤΡΑ & ΦΩΣ) για έξι χρόνια.

To 1996 με τον Γιάννη Νικολάου δημιουργούν τους Λαθρεπιβάτες ένα φωνητικό ντουέτο και μπαίνουν στη δισκογραφία με το "Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε" στην εταιρία ΜΙΝΟΣ με παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο και με παρθενική εμφάνιση στο Ζυγό της Πλάκας με τη Χάρις Αλεξίου και τον Χάρρυ Κλυνν. Ακολουθεί ένα ΜΑΧΙ SINGLE με τίτλο "Στη Βραζιλία" και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέχεια υπογράφουν συμβόλαιο στην ΜΒΙ επί Ανδρέα Καϊάφα και εκεί κάνουν άλλους δύο δίσκους το Ταξίδι στ' όνειρο και Λαθρεπιβάτες "Έτσι απλά", με παραγωγό τον Μιχάλη Νικολούδη.


Στη συνέχεια το γκρουπ διαλύεται και ο καθένας τραβάει το δρόμο του. 0 Παντελής παραμένει στην ΜΒΙ και αφού απέχει απ' τη δισκογραφία για τρία χρόνια, αφήνει την Αθήνα και γυρίζει στη Χίο όπου δημιουργεί ένα χώρο μουσικής έκφρασης τη Μυροβόλο με σήμα τη Φαίδρα.. Εκεί ετοιμάζει και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά και παράλληλα γράφει τραγούδια για άλλους ερμηνευτές (Πέτρο Γαϊτάνο, Βούλα Σαββίδη, Ελένη Κουβίδη, Νικόλα Μητσοβολέα) και συνεργάζεται με στιχουργούς σαν τους Μάνο Ελευθερίου, Ηλία Κατσούλη που - όπως λέει κι ο ίδιος - του διαμορφώνουν το στυλ. Στη Χίο έχει την τύχη να γνωρίσει και να συνεργαστεί στον πρώτο δίσκο του με τον ξεχωριστό εκ Σχοινούσας βιολιστή Νίκο Οικονομίδη καθώς επίσης και τους μαθητές του στο Ομήρειο αδερφούς Πούπαλου Μαρκέλλο και Σταμάτη απ' την Ποταμιά και τον Μιχάλη Βούκουνα απ' τα Νένητα. Συνεργάζεται με τον Γιώργο Μισετζή και τους Γιώργο Παρισίδη και Νίκο Σγούτα στη Μυροβόλο και το πρώτο καλοκαίρι φτιάχνουν μια δεύτερη Μυροβόλο στην Πάρο η οποία υπήρχε μέχρι το 2003.


Με ώριμο και καλό υλικό έρχεται στην Αθήνα και ηχογραφεί με την συνεργασία του Γιώργου Ανδρέου τον πρώτο του προσωπικό δίσκο που λέγεται "Νύχτας κύματα" και αμέσως γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια "εισιτήριο στην τσέπη σου", "πόνος άπονος" και Καράβια Χιώτικα, σε στίχους δικούς του, του αείμνηστου φίλου του Ηλία Κατσούλη,που "εφυγε" απο κοντά μας την 21η Αυγούστου 2008, του Μάνου Ελευθερίου και Μάρσης Τσοπανομίχαλου. To εξώφυλλό του δε κοσμείται από τα λαογραφικά χαρακτικά του Χιώτη χαράκτη Νίκου Γιαλούρη, που έφυγε κι αυτός απο τη ζωή το 2006.

Τον Γενάρη του 94 εγκαταλείπει τη Χίο για να υποστηρίξει το δίσκο του στην Αθήνα δουλεύοντας στο Ρόπτρο με τον Κώστα Μάντζιο, τον Κώστα Παυλίδη και την Αρετή Μπέλου. To ίδιο καλοκαίρι στην Πάρο συνεργάζεται με τον Ηρακλή Βαβάτσικα τη Μόρφω Τσαϊρέλη και τη γυναίκα του την Ελένη Αθανασιάδου, που ήταν πάντα παρούσα στις δουλειές της Πάρου και τα Χριστούγεννα του 1994 συνεργάζεται ξανά με τη Χαρούλα Αλεξίου στην πρώτη Νεφέλη στο θησείο.

Τότε κυκλοφορεί και τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο "Αστρανάμματα" (ο αγαπημένος του) που περιείχε τα τραγούδια "Κράτα για το τέλος" και "Τα Σμυρναίικα τραγούδια", που ξανατραγουδήθηκαν από τη Χαρούλα και το Γιώργο Νταλάρα αντίστοιχα. Στον δίσκο αυτό κάνει την πρώτη του απόπειρα να ενορχηστρώσει μόνος του τη δουλειά του έχοντας σαν μεγάλο του μυστικό όπλο τον ενθουσιασμό και τον γυαλιστερό - άφθαρτο ήχο των φίλων του μουσικών Σταμάτη Πούπαλου, Γιάννη Πλαγιαννάκου και Μιχάλη Βούκουνα και τις συμβουλές του καλόγουστου ηχολήπτη Γιώργου Καρυώτη, βοηθώντας τον να δημιουργήσει τον δικό του ήχο. Η προσχώρηση δύο τριών ακόμα ταλαντούχων μουσικών (Πάνος Δημητρακόπουλος, Χάρης Λαμπράκης και Σωκράτης Γανιάρης) στην καλή παρέα είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ένας δίσκος αρχείου που πουλάει μέχρι και σήμερα. Οι στίχοι ήταν του Ηλία Κατσούλη, Λίτσας Μπεσκάκη, Λευτέρη Σταυρινουδάκη και ένα ποίημα του Χιώτη νεοέλληνα ποιητή Φώτη Αγγουλέ (1911-1964).


Η καλή παρέα έδρασε και τον επόμενο χρόνο. Η σεζόν 95-96 ήταν σταθμός για τον Παντελή, που μαζί με την Αναστασία Μουτσάτσου τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αθηνά Μόραλη, σε συνεργασία με τον Φώντα Βουγά φτιάχνουν τα 13 Φεγγάρια, με επιτυχία που συνεχίστηκε και την επομένη χρονιά με την προσέλευση του Κώστα Μακεδόνα στη θέση του Γεράσιμου.



Ακολούθησαν δύο πολύ επιτυχημένες σεζόν 97-98 και 98-99 στην Πανσέληνο στην Πλάκα μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, Σοφία Παπάζογλου, Νίκη Ξυλούρη, Γεωργία Γρηγοριάδου την πρώτη και Δέσποινα Ολυμπίου, Μαρία Αλεξίου τη δεύτερη σεζόν.


Τα Χριστούγεννα του 98 κυκλοφόρησε ο τρίτος κατά σειρά δίσκος του το "Ένα Κρυμμένο Αχ". Στον δίσκο αυτό συνεργάστηκε και με τον αξέχαστο στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο. Οι άλλοι στίχοι ήταν όπως πάντα του Ηλία Κατσούλη της Λίτσας Μπεσκάκη και του Βαγγέλη Βελώνια, Παραγωγός σ' αυτή τη δουλειά ήταν ο Κώστας Κωτούλας.


Ήταν πια καιρός να βγει μόνος του συναυλίες και να κάνει δικό του πρόγραμμα. To καλοκαίρι του 1999, βγήκε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα έχοντας μαζί την Δέσποινα Ολυμπίου, και η επιτυχία αυτών των συναυλιών αποτυπώθηκε σε ένα διπλό cd πού ήταν και ο τέταρτος προσωπικός του Παντελή θαλασσινού. 0 τίτλος του είναι παρμένος από δύο οριακά σημεία της Ελλάδος που έδωσε δυο απ' τις συναυλίες του. "Απ' τη Τήλο ως τη θράκη" ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ. σε ενορχήστρωση Πάρι Περυσινάκη. 0 δίσκος αυτός ξεπέρασε τα 150.000 cd απ' την κυκλοφορία του μέχρι σήμερα, και εκτός από τα γνωστά του τραγούδια περιέχει και επανεκτελέσεις τραγουδιών που είχε δώσει σε άλλους ερμηνευτές. Τραγούδια άλλων συνθετών που πάντα θαύμαζε και ορισμένα παραδοσιακά. Συμμετείχε φιλικά και ο Γεράσιμος με δύο τραγούδια.



Το 2001 μεχρι το 2003 εμφανίζεται στην τρίτη κατά σειρά Μυροβόλο πού έφτιαξε στο Σύνταγμα της Αθήνας με συνεργάτες τη Γεωργία Γρηγοριάδου και τον Πάνο Ρεντίφη. την Ειρήνη Χαρίδου τη Κατερίνα Παπαδοπούλου κι τη Δέσποινα Ολυμπίου. Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια εμφανίσεις στην Υδρόγειο, και στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, και στό Ζούμ, το Σταυρό του Νότου, Δίπλα στο Ποτάμι στο GAZARTE, και στην Εξέδρα, ενώ έχει εμφανιστει σχεδόν σε όλους τους χώρους που παίζεται ζωντανή μουσική του είδους του στην Ελλάδα.

Έχει στο ενεργητικό του δώδεκα προσωπικούς δίσκους και καμιά πενηνταριά συνθετικούς και "συμμετοχικούς". Οι δυο τελευταίες του δουλειές είναι το «ΚΑΛΑΝΤΑΡΙ» τραγούδια για τους δώδεκα μήνες, και «Από άλλα περιβόλια» ένα διπλό CD με σχεδόν όλες τις τραγουδιστικές του συμμετοχές.

Έχει συνεργαστεί με : Μίμη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρόνη Αηδονίδη, Γιάννη Σπανό, Βασίλη Σκουλά, Νότη Μαυρουδή, Νίκο Ξυδάκη, Χαρις Αλεξίου, Μαρία Φαραντούρη, Χαρυ Κλύνν, Δήμητρα Γαλάνη, Μανόλη Λιδάκη, Κατερίνα Κούκα, Γιώργο Σταυριανό, Μάριο Τόκα, Μιχάλη Νικολούδη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Χρήστο Τσιαμούλη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δημήτρη Κοντογιάνη, Αναστασία Μουτσάτσου, Βασίλη Λέκκα, Γιάννη Σπάθα, Βασίλη Καζούλη, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Πέτρο Δουρδουμπάκη, Κώστα Μάντζιο, Κώστα Παυλίδη, Σοφία Παπάζογλου, Γεωργία Γρηγοριάδου, Πάνο Ρεντίφη, Καλμπαλίκη, Γιάννη Μπρούση, Γιάννη Λαγωνίκα, Γιώργο Χριστοδούλου, κ.α. καθώς επίσης και με μεγάλους και σπουδαίους μουσικούς.



2010

Όσο υπάρχει ουρανός

Σταμάτης Χατζηευσταθίου -

«Σαν των ανθρώπων τις φωνές»

Συμμετοχή Παντελής Θαλασσινός & Γιώτα Νέγκα


Επίσης έχει τραγουδήσει σε πολλές συναυλίες με την ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ορχήστρα της Νέας Ιωνίας Βόλου, και με άλλες ορχήστρες και χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και σε χώρους όπως, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Δίον, στους Φιλίππους στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο Θέατρο Βράχων, στο Θέατρο Πέτρας, στο Σ.Ε.Φ., και σε πολλά γήπεδα, στάδια και συναυλιακους χώρους. Στο εξωτερικό έχει τραγουδήσει στην Κύπρο, στη Ζυρίχη, στη Γένοβα,στη Ρώμη, στην Οδησσό και στο Λονδίνο.

Έχει κάνει μουσικές για το θέατρο, τον κινηματογράφο, σε σίριαλς, διαφημίσεις, μουσικά σήματα σταθμών, και τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές.


Δισκογραφία



1995

Νύχτας Κύματα (ΜΒΙ 10615 LP-CD). Ο Παντελής σε τραγούδια με δική του μουσική. Τους στίχους υπογράφουν οι Μάνος Ελευθερίου, Ηλίας Κατσούλης, Μάρση Τσομπανομίχαλου και ο ίδιος.

1996

Αστρανάμματα (ΜΒΙ 10646 LP-CD). Ο Παντελής στο δεύτερο προσωπικό του δίσκο. Οι στίχοι των Ηλία Κατσούλη, Λίτσας Μπεσκάκη, Φώτη Αγγουλέ, Λευτέρη Σταυρινουδάκη.

1998

Ένα Κρυμμένο Άχ (MBI 10734 CD). Τρίτος προσωπικός δίσκος του Παντελή σε στίχους των Ηλία Κατσούλη, Άκου Δασκαλόπουλου, Λίτσας Μπεσκάκη και Βαγγέλη Βελόνια.

2001

Ο Άγιος Έρωτας (MBI 10880 CD). Ο τελευταίος δίασκος του Παντελή σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Ηλία Κατσούλη, Θοδωρή Γκόνη, Άκου Δασκαλόπουλου, Λίτσας Μπεσκάκη, Βαγγέλη Βελόνια, Τάσου Σαμαρτζή, Τασούλας Θωμαϊδου και Τάκη Δήμητσα.

2003

Χορεύοντας στη σιωπή (MBI 10940 CD). Η μουσική και τα τραγούδια της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του ALPHA σε μουσική Κώστα Χαριτάτου και στίχους Γιώργου Κορδέλλα.

2003

Στης καρδιάς μου τ' ανοιχτά (MBI 10960 CD). Mε τη φιλική συμμετοχή των Χρόνη Αηδονίδη, Μανώλη Λιδάκη, Νίκο Κουρουπάκη και Δημήτρη Υφαντή.

2005

Σαν άγγελοι του έρωτα πιασμένοι χέρι-χέρι ... Έτσι προέκυψαν «Οι άγγελοι του έρωτα», ένα cd με 13 ολόγλυκα ερωτικά τραγούδια

2005

Έτσι Ξαφνικά

Ερωτικά τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια με ιδιαίτερη έμπνευση, μουσική αξία και τέχνη...

Ο πιο αξιόλογος συνθέτης των τελευταίων χρόνων, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Παντελής Θαλασσινός.

Το καλαντάρι 2007

Πρόκειται για ένα δίσκο-αφιέρωμα στους μήνες, σε στίχους του Ηλία Κατσούλη και μουσική του Παντελή Θαλασσινού.

2008

Από άλλα περιβόλια

Ο ίδιος ο Παντελής Θαλασσινός είπε για τη δουλειά αυτή, στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Τα τραγούδια που τραγούδησα σε άλλα περιβόλια είναι για μένα το ίδιο σημαντικά όσο αυτά που βρίσκονται στις δικές μου δουλειές. Είναι μαζεμένα από ξεχωριστά δέντρα, αλλά για πρώτη φορά βρίσκονται όλα μαζί. Ήταν κι αυτά βήματα, που αγάπησα στη μέχρι τώρα πορεία μου στη ζωή.


Συμμετοχές

1995. Χρήστος Μπλέτσας - Δυο χρονιές τραγούδια

1996. Οδυσσέας Εισαγγελέας - Τελευταίο Φως σύντομα

1996. Γιώργος Ανδρέου, Παρασκευάς Καρασούλος-Μικρή Πατρίδα

1997. Βασίλης Παπαδόπουλος, Λίτσα Μπεσκάκη - Νερό & Αρμύρα

1998. Γιώργος Σταυριανός - Το πιο μεγάλο ψέμα

2000. Πέτρος Δουρδουμπάκης - Εικόνες παιδεύουν το μυαλό

2001. Γιώργος Ζαμπέτας, Παντελής Αμπαζής - Ανωτάτη Ζαμπετική

2003. Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου - smyrne

2003. Νίκος Ξυδάκης - Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

2003. Σάκης Πιπίδης - Η δική μας ανατολή

2003. Άγγελος Σφακιανάκης - Ρηχά νερά

2003. Πάρις Περυσινάκης - Τα μονοπάτια τα παλιά

2003. Γιώργος Σταυριανός - Το χρώμα της μνήμης

2004. Νότης Μαυρουδής - Live at the odeon of Herod Athens

2004. Ανδρέας Καρακότας - Ιχνογραφίες

2004. Αέρας - Στη χαρά στην ατέλειωτη μέρα

2004. Γιώργος Καζαντζής - Του έρωτα και τ' ουρανού

2004. Τρίφωνο - Sertified

2005. Χαΐνηδες - Ο γητευτής και το δρακοδόντι

2005. Γιάννης Λογοθέτης - Ρε γυαλάκια πονηρέ

2004. Πάρις Περυσινάκης - Στου ονείρου την αυλή

2005. Γιώργος Σταυριανός - Ώρες μου χρωματιστές σύντομα

2005. Τασούλα - Για μένα

2007. Νίκος Ταβερναράκης - Της αγάπης κρίματα

2007. Χρήστος Χατζόπουλος - Θράκης φωνή

2007. Γιώργος Περαντάκος - Το επόμενο Πρωί

2007. Γιώτα Νέγκα - Έχω άνθρωπο

2007. Βασίλης Σκουλάς - Άσπρο μαντήλι ανέμιζε

2007. Χρήστος Λεοντής - Έρωτας αρχάγγελος

2007. Σταμάτης Χατζηευσταθίου - Από κουρέλια νυφικό

2007. Δημήτρης Παπαδόπουλος - Μονάχα αγάπη είναι η λύση

2008. Γιάννης Νικολάου - Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω

2008. Κατερίνα Κούκα - Φωνές τις νύχτες

2008. Το ταξίδι της μαγικής μαργαρίτας



Συνεργασίες

1991. Βαγγέλης Σπανάκης - Ανώνυμο

1992. Πέτρος Γαϊτανός - Γυάλινος Δρομέας

1992. Βούλα Σαββίδη - Το φίλημα του χρόνου

1994. Νικόλας Μητσοβολέας - Πες μου παραμύθια

1994. Ελένη Κουβίδη - Οι παλιές οι ευτυχίες

1996. Παντελής Αμπαζής - Παντελώς χειροποίητα

1996. Αναστασία Μουτσάτσου - Στους Αγίους τόπους της καρδιάς

1997. Apurimac - Μάνα γη

1997. Νίκος Ανδρουλάκης - Μυθικά καράβια

1997. Καλλιόπη Βέττα - Στη χώρα των ασμάτων

1998. Αναστασία Μουτσάτσου - Γυάλινα παλάτια

1999. Λιζέτα Νικολάου - Είμαι εδώ

1999. Αθηνά Μόραλη - Τον έρωτα ρωτάω

2000. Βασίλης Σκουλάς - Τ' άγρια πουλιά

2000. Δέσποινα Ολυμπίου - Των ματιών σου η καλημέρα

2001. Γεράσιμος Ανδρεάτος - Όλα πολύτιμα

2001. Γλωσσολαλιά

2001. Γιώργος Ανδρέου - Κοιτάζοντας πίσω

2001. Σε μια γιορτή δική μας ΔΙΦΩΝΟ

2002. Πασχάλης Τερζής - Φωτιά τις νύχτες

2002. Apurimac - Noches Latinas

2003. Κάλαντα Δωδακημέρου

2003. Το δικό μας Πανηγύρι ΔΙΦΩΝΟ

2004. Γλυκερία - Άνοιξη

2004. Μανώλης Λιδάκης - Όσα σου ΄χω πει

2004. Γιώργος Ανδρέου - Όταν τραγουδάς ψυχή μου ΔΙΦΩΝΟ

2005. Αναστασία Μουτσάτσου/Μαρίνα Σκιαδαρέση - Live στα 13 φεγγάρια

2004. Βασίλης Σκουλάς - Ρίζα της φωτιάς

2005. Πίτσα Παπαδοπούλου - Σεβντάς

2005. Αναστασία Μουτσάτσου - 18 Μεγάλες Επιτυχίες

2005. Γεράσιμος Ανδρεάτος - Ένα κι ένα από μια δεκαετία

2005. Ζωντανά στο ΔΙΦΩΝΟ

2005. Βίκυ Μοσχολιού - Με τη φωνή μου - Οι μεγάλες επιτυχίες

2005. Μια ονειρική συναυλία ΔΙΦΩΝΟ

2006. Χριστίνα Μαραγκόζη - Απροσδόκητος ήλιος

2006. Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου - Δάκρυ στο γυαλί

2006. Λευτέρης Παπαδόπουλος - Σπάει το ρόδι

2006. Γεράσιμος Ανδρεάτος - 10 χρόνια LIVE

2006. Πέτρος Γαϊτάνος - Ανθολογία

2008. Δημήτρης Μητροπάνος - Στη Διαπασών


Λαθρεπιβάτες

1987. Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε

1989. Στη Βραζιλία

1990. Ταξίδι στ' όνειρο

1991. Λαθρεπιβάτες έτσι απλά

2003. 18 Μεγάλες επιτυχίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: