English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

                                                                     Michael Jackson



        ο "βασιλιάς της pop"






Ο Michael Jackson, το "παιδί θαύμα" και ιδιοφυία της μουσικής άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες.



Ο ιατροδικαστής του Λος Άντζελες, Fred Corral, δήλωσε πως ο 50χρονος Jackson πέθανε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, από καρδιακή ανακοπή. Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι ο θάνατος του Jackson διαπιστώθηκε στις 2.26- τοπική ώρα Καλιφόρνια, αφού τον εξέτασαν οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, από την κατοικία του.



Ο Jackson ετοιμαζόταν για τη "μεγάλη επιστροφή του" με μια σειρά από συναυλίες που θα ξεκινούσαν στο Λονδίνο στις 13 Ιουλίου. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010. Όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.



Ο Jackson με τη χαρακτηριστική φωνή και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, ήταν ήδη γνωστός από τα 10 χρόνια του αλλά σταδιακά έγινε διεθνής σταρ και κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Grammy, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Υπολογίζεται ότι συνολικά πούλησε 750 εκατομμύρια δίσκους.



Ο Michael Jackson γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια: ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος, η μητέρα του υπάλληλος σε ένα κατάστημα. Ο Michael ήταν το έβδομο από τα εννιά παιδιά του ζεύγους.



Pathfinder uNews: Ο βασιλιάς της Ποπ, Michael Jackson, είναι νεκρός, του χρήστη thanst



Η μουσική καριέρα της οικογένειας ξεκίνησε με τους τέσσερις μεγαλύτερους αδελφούς του στους οποίους σύντομα εντάχθηκε και ο Michael, που τότε ήταν μόλις 6 ετών, δημιουργώντας έτσι το γκρουπ "Jackson Five". Το 1972 ηχογράφησε τον πρώτο σόλο δίσκο του, το "Got to be there", όντας ακόμη ανήλικος. Το 1979 ηχογράφησε το "Off The Wall", με παραγωγό τον Quincy Jones. Τρία χρόνια αργότερα με το άλμπουμ "Thriller", ο Jackson έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως (περισσότερα από 50 εκατομμύρια δίσκοι). Ακολούθησαν οι δίσκοι "Bad" (1987) και "Dangerous" (1991).



Την ίδια περίοδο όμως η όψη του σταρ αλλάζει, το δέρμα του λευκαίνει και η μύτη του λεπταίνει. Ο ίδιος αρνιόταν ότι είχε υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις, εκτός από δύο ρινοπλαστικές, και υποστήριζε ότι έπασχε από λευκοδερμία.



Ο Jackson είχε μετατρέψει ένα ράντσο στην Καλιφόρνια σε κατοικία και ψυχαγωγικό πάρκο και το ονόμασε "Neverland" προς τιμή του ήρωά του, του Peter Pan, του παιδιού που δεν θέλει να μεγαλώσει.



Όμως το 1993 αυτή η εικόνα της εκκεντρικότητας καταρρέει όταν ένας 13χρονος τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η υπόθεση τελειώνει με συμβιβασμό. Ο τραγουδιστής συμφωνεί να καταβάλει 23,3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει μόλις ένα κλάσμα της περιουσίας του που τότε υπολογιζόταν στα 600 εκατομμύρια.



Το 1994, προς γενική κατάπληξη, ο Jackson παντρεύεται την κόρη του Elvis Presley, Liza Marie και την επόμενη χρονιά ηχογραφεί το "HIStory". Μετά το διαζύγιό του με την Presley παντρεύεται μια Αυστραλή νοσοκόμα, την Deborah Rowe, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Prince Michael και την Paris Michael Katherine. Το 2002 και ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Rowe απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Prince Michael II, από παρένθετη μητέρα.



Το 2001 ηχογράφησε το άλμπουμ "Invincible". Το 2003 προκαλεί σκάνδαλο όταν παραδέχεται σε ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ ότι του αρέσει να κοιμάται, αθώα, με μικρά αγόρια. Η δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη κατέστρεψε την εικόνα του μολονότι τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, τον Ιούνιο του 2005.



Στο μεταξύ, η περιουσία του είχε εξανεμιστεί και το 2006 τα χρέη του ανέρχονταν στα 170 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο. Μόλις πρόσφατα είχε πετύχει μια μικρή "νίκη" μέσα στον ωκεανό των οικονομικών προβλημάτων του, όταν ακύρωσε την πώληση των προσωπικών αντικειμένων του από γνωστό οίκο δημοπρασιών.







Σε ηλικία 50 ετών, έφυγε από την ζωή ο Michael Jackson. Ο Βασιλιάς της pop μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε το νοσοκομείο του UCLA από το σπίτι του Jackson. Υπήρχαν φήμες για καρδιακή προσβολή και άσχημη εξέλιξη της κατάστασης του, μέχρι την μοιραία στιγμή. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου αλλά όλα τα ΜΜΕ της Αμερικής αναφέρουν ότι ο MJ είναι νεκρός, λίγο πριν ξεκινήσει τις σχεδόν 50 sold out εμφανίσεις του ανά τον κόσμο. Η αιτία θανάτου φαίνεται να είναι καρδιακή προσβολή. Ο MJ έφτασε στο νοσοκομείο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, σύμφωνα με το CNN.



Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, το Liberian Girl ως φόρος τιμής στον καλλιτέχνη με την διπλή προσωπικότητα που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τα μουσικά ακούσματα σύγχρονων ερμηνευτών. Ο king of pop κατά την Elizabeth Taylor με το Thriller, το album με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής αλλά και άνθρωπος με άσχημη παιδική ηλικία και συμβιβασμό $25 εκατομμυρίων σε μια από τις δίκες με κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκων.



Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά βίντεο από εμφανίσεις και clips του Michael Jackson, όπως η καταπληκτική εμφάνιση στα Grammy το 1988, το Leave me alone ή το Thriller επί σκηνής. Ακολουθεί το Speed Demon από την ταινία Moonwalker όπως και το Smooth Criminal. Φυσικά το We are the world δεν μπορεί να λείπει από την συλλογή επιτυχιών του MJ.


ΥΓ.
ΜΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ---"THRILLER"---O "MICHAEL JACKSON" ΕΣΠΑΣΕ 'ΟΛΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ' ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ..προσεξτε καλα..δεν θελουμε λαθοι...ρεκορ ΜΕ """110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΣΚΟΙ""" ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΛΑ????..110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΠΟΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: