English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

                         Simon & Garfunkel..... Sounds of Silence



Ένα από τα μεγαλύτερα ντουέτα όλων των εποχών είναι αναμφισβήτητα οι Simon and Garfunkel.



Το ντουέτο αυτό ξεκίνησε την καριέρα του από το κινηματογραφικό έργο "Ο Πρωτάρης" με τον Ντάστιν Χόφμαν στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση.

Η Αν Μπάνκροφτ έπαιζε τον ρόλο της Mrs Robinson μιας σαραντάρας που ερωτεύτηκε το αγόρι της κόρης της.



Το ομώνυμο τραγούδι "Mrs Robinson" έγινε παγκόσμια επιτυχία και ανέδειξε το μεγάλο αυτό ντουέτο.



Ακολούθησαν και άλλα μεγάλα τραγούδια μερικά από τα οποία θα ακούσουμε πιο κάτω.

Ας δούμε όμως την πορείο του Paul Simon που ήταν και ο συνθέτης των μεγαλύτερων επιτυχιών:



Η ιστορία του Paul Simon μοιάζει σαν παραμύθι, ξεκίνησε το 1957 μαζί με τον Art Garfunkel στο ντουέτο Tom & Jerry όταν εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στο αμερικάνικο τσαρτ των singles με το Hey, Schoolgirl σε ηλικία 16 ετών. Μετά από μια διακοπή περίπου δύο ετών, το 1965 φτιάχνουν με την επιστροφή του Paul από την Αγγλία, το ντουέτο Simon & Garfunkel, o Paul γράφει τα τραγούδια και κάνει τα φωνητικά σε ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Το 1971 ακολουθεί προσωπική καριέρα, ηχογραφεί σημαντικά άλμπουμ και κερδίζει αρκετά βραβεία grammy με το Still Crazy After All These Years.

Στη συνέχεια γράφει μουσική για την ταινία One Trick Pony, κυκλοφορεί ένα ακόμα καλό ποπ άλμπουμ με το Hearts And Bones και το 1986 ασχολείται με την Αφρικάνικη μουσική με το εντυπωσιακό Graceland που του χαρίζει για μια ακόμα φορά το βραβείο grammy σαν άλμπουμ της χρονιάς. Το 1990 κυκλοφορεί το Rhythm Of The Saints, αυτή τη φορά με βάση τον ήχο της Βραζιλιάνικης μουσικής.

Μετά από δύο σχετικά μέτρια στούντιο άλμπουμ, αυτές τις μέρες επιστρέφει με έναν από τους δίσκους της χρονιάς σε ηλικία 65 ετών το Surprise και είναι πραγματικά έκπληξη το πόσο καλά συνεργάζεται με τον Brian Eno που συμμετέχει σε όλο το άλμπουμ. Είναι η έκτη δεκαετία που ο Paul Simon εμφανίζεται στην μουσική επικαιρότητα, 50 χρόνια σχεδόν μετά την πρώτη του εμφάνιση.

Στο άλμπουμ εκτός του Eno που βάζει την δικιά του σφραγίδα στον ηλεκτρονικό ήχο φέρνοντας στην μνήμη μας το My Life In The Bush Of Ghosts, συμμετέχουν και οι Herbie Hancock, ο οποίος πέρισυ είχε συμπεριλάβει το I Do It For Your Love του Simon, στο άλμπουμ του με τις διασκευές με τίτλο Possibilities, ο κιθαρίστας Bill Frisell και ο ντράμερ Steve Gadd.

Καταπληκτικό το Everything About It Is A Love Song, πολύ καλό το Beautiful που συνδυάζει την ικανότητα του Eno στην ηλεκτρονική μουσική που πάντα βλέπει το μέλλον, με την ακουστική κιθάρα του Paul Simon, υπάρχει ακόμα το υποψήφιο για όσκαρ το 2002, Father and Daughter ( το έχασε από τον Eminem) και αρκετά ακόμα τραγούδια που θα κάνουν πολλούς νέους μουσικούς να ζηλέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: