English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι "γερόλυκοι του Rock" .... Rolling Stones



Τη δεκαετία του '60 οι Beatles ήταν οι αδιαμφισβήτητοι "αρχηγοί".



Οι R.S. ήταν σίγουρα οι "υπαρχηγοί" που όμως συνεχίζουν ακόμα και δίκαια αποκαλούνται "οι γερόλυκοι του Rock"!!!

Ήταν το Νο 2 συγκρότημα με πολλές και μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες.



Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής εισβολής" στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το είδος τους βασίζεται στο ροκ & ρολ και στο RnB.







To συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1962 από τον αρχικό ηγέτη Brian Jones, αλλά τελικά επικράτησε η συνεργασία του τραγουδιστή Mick Jagger και του κιθαρίστα Keith Richards οι οποίοι συνέθεταν στίχους και τραγούδια.



Ο πιανίστας Ian Stewart, ο τυμπανιστής Τσάρλυ Watts και ο μπασίστας Bill Wyman συμπλήρωσαν τα μεταγενέστερα μέλη του συγκροτήματος. Ο Ian Stewart απομακρύθηκε ως επίσημο μέλος του συγκρότηματος το 1963 αλλά συνέχισε να συνεργάζεται με τη μπαντα ως οδικός διευθυντής και πιανίστας μέχρι το θάνατό του το 1985.



Οι πρώτες μουσικές συλλογές της μπάντας ήταν κυρίως covers αμερικανικών μπλουζ και των R&B τραγουδιών.



Το κομμάτι, "(I Can't Get No) Satisfaction", καθιέρωσε τους Stones ως την πρώτη εκτέλεση rock & roll. Αρχίζοντας με την μουσική συλλογή "Aftermath" το 1966 , τα τραγούδια του Jagger και του Richards, που βοηθήθησαν τον μουσικό πειραματισμό του Jones, επέκτειναν την πάντα παρούσα υφολογική ευελιξία τους.







Ο Jones απεβίωσε το 1969 αμέσως μετά από την πυρκαγιά από τη ζώνη και αντικαταστάθηκε από Mick Taylor.



Taylor κατέγραψε πέντε λευκώματα με τις πέτρες πρίν εγκαταλείπει ξύλο Ron κιθαριστών 1974, στο προηγούμενο προσώπων που περπατήθηκε μέσα και ήταν με τη ζώνη από τότε. Το Wyman αποσύρθηκε το 1993 και αντικαταστάθηκε από Darryl Jones, το οποίο δεν είναι επίσημο μέλος.





Το συγκρότημα έχει στο ενεργητικό του 55 μουσικές συλλογές και είχε φτάσει στην κορυφή των βρετανικών και αμερικάνικων 10 κορυφαίων κομματιών 32 φορές.



Έχουν πωλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια μουσικές συλλογές παγκοσμίως. To Sticky Fingers του 1971 διαδέχθηκαν 8 διαδοχικές μουσικές συλλογές που εύτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1989 οι Rolling Stones εντάχθηκαν στο αμερικανικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήραν την 4η θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone.



Έχουν την 2η θέση στους καλλιτέχνες όλων των εποχών στο Acclaimedmusic.net. Η πιο πρόσφατη μουσική συλλογή τους, A Bigger Bang, κυκλοφόρησε το 2005 και συνοδεύθηκε από τις υψηλότερης συνολικής είσπραξης συναυλίες στην ιστορία, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού του 2007. Κατά τη διάρκεια των συναυλιών στην Αμερική το 1969, ο διευθύνων των συναυλιών τους Sam Cutler τους σύστησε ως την "μέγαλύτερη μπάντα rock & roll στον κόσμο", ένας τίτλος που έχει παραμείνει.



Μέλη



* Mick Jagger - φωνή, κιθάρα

* Keith Richards - κιθάρα και φωνητικά

* Charlie Watts - κρουστά

* Ron Wood - κιθάρα

* Darryl Jones - μπάσο



Πρώην μέλη



* Brian Jones - κιθάρα (1962–1969)

* Mick Taylor - κιθάρα (1969–1974)

* Bill Wyman - μπάσο (1962–1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια: