English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τη μέγιστη τιμή να δει ένα δρόμο με το όνομα της στη Σμύρνη,η Χάρις Αλεξίου.


Τη μέγιστη τιμή να δει ένα δρόμο με το όνομα της στη γειτονική Σμύρνη, θα έχει από τις 25 Απριλίου η Χάρις Αλεξίου.

Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της η ερμηνεύτρια υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στην Τουρκία αφού η φωνή της απέδωσε άριστα τα Σμυρναϊκά παραδοσιακά τραγούδια, που πολλά από αυτά ακόμα και σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί ποιος από τους δύο λαούς τα έγραψε και τα τραγούδησε πρώτος.



Όλα τα χρόνια της καριέρας της οι μεγάλες της επιτυχίες έκαναν σημαντικές πωλήσεις στην Τουρκία, τα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου και του Μανώλη Ρασούλη«Όλα Σε θυμίζουν» και «Τέλι τέλι τέλι» διασκευάστηκαν από τους Yeni Turku, η «Πίστα από Φώσφορο» του Θάνου Μικρούτσικου και της Λίνας Νικολακοπούλου τραγουδήθηκε στα τουρκικά από τη Sezan Aksu, εν έτει 2010 ο Emri Aydin διασκεύασε στη γλώσσα του το Φεύγω του Αντώνη Βαρδή. Και δεν είναι μόνο αυτά...

 Από το 1999 που Αθήνα και Κωνσταντινούπολη πλήττονται από σεισμούς, η αλληλοβοήθεια των δύο λαών προκαλεί συγκίνηση και με αυτή την αφορμή μαζί με την Sezan Aksu δίνουν δύο συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα, με φιλανθρωπικό σκοπό την ανέγερση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.Έκτοτε ξεκίνησε μια νέα εποχή της Αλεξίου όσον αφορά τη σχέση της με το τουρκικό κοινό αφού η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη υπήρξαν πάντοτε σταθμοί των ευρωπαϊκών περιοδειών που ακολούθησαν.

 Βέβαια πολλές φορές όλα αυτά τα 40 χρόνια της σπουδαίας της πορείας την είχαν καλέσει να τραγουδήσει εκεί, αλλά όπως είχε δηλώσει η ίδια στη συνέντευξη τύπου των κοινών της εμφανίσεων με τη Sezan Aksu ήταν επιφυλακτική λόγω του θέματος με την Κύπρο. Σύντομα, θα έχετε περισσότερες πληροφορίες για τη βράβευση και την εκδήλωση της 25ης Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: