English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

                  The Mamas and The Papas


πραγματικά οι "Mamas and papas" θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερο φωνητικά συγκροτήματα που εμφανίστηκαν ποτέ στην διεθνή Ποπ σκηνή.



Ηχογράφησαν αρκετά τραγούδια, αλλά δύο από αυτά άφησαν εποχή και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα.



Είναι τα:

California dreamin

και

Monday-monday







Ειδικά το California dreamin χαρακτηρίζει το είδος της "φωνητικής flower power ψυχεδέλιας" .



Το group των Mamas and Papas ,βασίστηκε σε ένα μεγάλο βαθμό στο εκπληκτικό δέσιμο των τεσσάρων φωνών των ατόμων με κύρια χροιά την φωνή της πιο ευτραφούς Mama Cass Elliot.



Πολλές από τίς συνθέσεις ανήκαν στον John Phillips ο οποίος έφυγε πρίν από δύο χρόνια αφού πρόφτασε και εξέδωσε έναν αξιολογότατο δίσκο που περιείχε μια συγκλονιστική version του "California dreamin" κάτι σαν κύκνειο άσμα αποδίδοντας το με την ευθραυστη πιά φωνή του με συγκλονιστικό τρόπο σε πιο αργό tempo και δίνοντας άλλη latin χροια με background ισπανόφωνα vocals.







Στο εσωτερικό έντυπο αυτού του δίσκου αναφέρει ότι τους στίχους και την μελωδία αυτού του ύμνου, τους εμπνεύστηκε στην Νέα Υόρκη, στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου με πολύ κρύο και βροχή, που τον ξύπνησε στο μέσον της νύχτας.



Αμέσως σήκωσε την γυναίκα του τότε Michelle Phillips για να το δουλέψουν επί τόπου.



Έτσι δεν γίνεται σχεδόν πάντα?. Μεγάλες σκέψεις και εμπνεύσεις προκύπτουν συγκυριακά και κάτω από ειδικές συνθήκες και καταστάσεις?



Οι Mamas and papas διαλύθηκαν οριστικά όταν τη δεκαετία του '70 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Mama Cass Elliot

Δεν υπάρχουν σχόλια: