English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

        


                                                                         Rock



Παμε  στην Rock μουσική χωρίς όμως να μπω σε πολλά ιστορικά στοιχεία καθώς αυτό είναι απο μόνο του μια ολόκληρη ιστορία χωρισμένη σε τόμους. Πάμε λοιπόν να γίνουμε λίγο πιο Rock…



Η Rock μουσική είναι ένα απo τα πιο δημοφιλή είδη που έχει ρίζες στην δεκαετία του 40’ και 50’ με rock n roll – rhythm n blues – folk - country – jazz και κλασική μουσική. Βασικό ρόλο σε αυτό το είδος παίζει η κιθάρα που συνήθως είναι ηλεκτρική, το μπάσο και τα ντραμς. Υπάρχουν κι άλλα όργανα όπως τα keyboards – το πιάνο που έχουν κάπως πιο δευτερεύοντα χαρακτήρα. Υπάρχουν πάρα πολλές υποκατηγορίες όπως alternative – garage – glam – hard – indie – punk – progressive – soft – surf. Στην δεκαετία του 70’ η επιρροές της rock προήλθαν από την soul – funk και latin music.





Στα 50’s η rock γνωρίζει μεγάλη απήχηση με τα rock n roll κομμάτια μαζί με τους σπουδαίους καλλιτέχνες που υπήρξαν τότε. Μερικοί από αυτούς είναι Billy Haley – Elvis Presley – Jerry Lee Lewis – Perry Como – Patti Page και άλλοι πολλοί. Η χρυσή εποχή ήταν μεταξύ 1963 – 1974 με τους Beatles – Rolling Stones – Animals – Yardbirds. Παρότι μέσα στη χρυσή αυτή εποχή υπήρχαν ηθικές διαφορές ανάμεσα στην rock και στην pop rock δεν εμπόδισαν καλλιτέχνες όπως Everly Brothers – Rod Stewart – Chicago να υποστηρίζουν την pop rock. Αναπτύχθηκαν πάρα πολλά είδη rock μουσικής τα πιο σημαντικά τα ανάφερα πριν με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα με εκπληκτικά κομμάτια που ακούγονται μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να ακούγονται διότι η rock μουσική είναι μια ιδεολογία που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα.


Mερικά Rock κομμάτια



Bill Haley - Rock Around The Clock

Black Sabbath - Paranoid

Bob Dylan - Like a Rolling Stone


Chicago - Hard to say I'm sorry

Deep Purple - Smoke On The Water


Dire Straits - Money for Nothing


Eagles - Hotel California

Eric Clapton Layla


The Animals House Of The Rising Sun


The Beatles-I Want To Hold Your Hand



Kαι μην ξεχνάτε ‘’ΑΚΟΥΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΟΥΩ’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: